Tüli põhjuseks on šveitslaste Sioni jalgpalliklubi, kes eiras suvel FIFA uute mängijate ostmise keeldu, hankides kuus uut vutimeest.

FIFA esitas Šveitsi alaliidule ultimaatumi, et kui 13. jaanuariks ei määrata Sioni meeskonnale karistust, peatatakse Šveitsi liikmelisus FIFA-s, mis tooks omakorda kaasa nende klubide kõrvaldamise eurosarjadest.

FIFA nõuab, et Šveitsi alaliit määraks Sionile kõigis neis käesoleva hooaja mängudes tehnilise kaotuse, kus on osalenud suvel ostetud uued mängijad. Sionile määrati ostukeeld 2008. aasta tehingu eest, kui reegleid eirates soetati üks jalgpallur Egiptuse klubist.

FIFA on kuri ka Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) presidendi Michel Platini peale, kes ei ole suvatsenud Šveitsi alaliitu karistada.

Šveitsi meister FC Basel, kes edestas alagrupiturniiril ka Manchester Unitedit, loositi Meistrite Liiga kaheksandikfinaalis vastamisi Müncheni Bayerniga. Hetkel on küll selgusetu, kas Baseli diskvalifitseerimise järel pääseks Manchester United kaheksandikfinaali või Bayern ilma mänguta veerandfinaali.