Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) uute finantsreeglite kohaselt diskvalifitseeritakse 2014. aastal need vutiklubid eurosarjadest, kelle kolme viimase hooaja kahjum ületab 40 miljonit naelsterlingit.

Manchester City eelmise hooaja kahjum oli aga koguni 194,9 miljonit naela, mis on uus Inglise klubide rekord. Senine rekordiline kahjum kuulus Chelseale hooajast 2004/05, kui Londoni klubi oli miinuses 141 miljoni naelaga.

Kuigi City eelmise aasta tulud jõudsid rekordilise 153,2 miljoni naelani, ületab ainuüksi klubi palgafond meeskonna kogutulusid. Staarmängijate palgal hoidmiseks maksab City hetkel igal aastal 174 miljonit naela. Võrdluseks võib tuua, et Chelsea palgakulu on praegu 172 miljonit, Manchester Unitedil 152 ja Arsenalil "kõigest" 124 miljonit.

Inglismaa ajalehe The Suni arvates on väga raske ette kujutada, kuidas Manchester City suudab aastaks 2014 UEFA uued finantsreeglid täita. Lisaks eurosarjadest kõrvaldamisele võib UEFA reegleid rikkuvatele klubidele määrata ka uute mängijate ostmise keelu. Patustanud klubidele jäetakse maksmata ka auhinnarahad.

Samas on UEFA president Michel Platini vihjanud, et 2014/15 hooajal võivad klubid pääseda vaid rahatrahviga, kui suudavad tõestada, et nende kahjum on selges langustrendis, kirjutab tänane Daily Mail. Eurosarjadest diskvalifitseerimine ähvardab klubisid reeglite teistkordsel rikkumisel.

Manchester City on alates 2008. aasta septembrist Araabia Ühendemiraatide ülirikka šeigi Mansouri omanduses, kes on kolme hooajaga kulutanud uute mängijate ostmiseks koguni 460 miljonit naela.