Kui 20. märtsil oli Liverpoolis vaid 14 kinnitatud COVID-19 juhtumit, siis vähem kui kaks nädalat hiljem oli see arv kasvanud 309-ni.

Ashton, kes koordineerib Liverpoolis koroonaviirusega võitlust, ütles väljaandes Guardian: “Selle matši korraldamine polnud õige otsus. Inimesed ei tee halbu otsuseid tahtlikult - võib-olla ei mõistnud linnavalitsus toona olukorra täit tõsidust."

"Ehkki me ei saa kunagi teada, kas Madridi Atleticoga mäng oli see rahvakogunemine, mis mõjutas Liverpooli koroonajuhtumite arvu järsku kasvu, on see kindlasti üks üritus, mida peame võtma õppetunnina, et tulevikus sarnaseid vigu vältida," lisas Ashton.

Enne Liverpooli ja Atletico mängu oli avalikult sõna võtnud ka Inglismaa jalgpallilegend Gary Lineker, kes tõstatas küsimuse, kas 3000 Atletico poolehoidja reisimine Liverpooli on sel hetkel ikka õige mõte.

Vaid päev enne seda euromängu oli Hispaania jalgpalliliit langetanud otsuse, et kõik riigi kahe kõrgema divisjoni vutimängud peetakse edaspidi tühjade tribüünide ees.

Anfieldi staadionil vaatas seda kaheksandikfinaali kordusmängu, mille Atletico võitis lisaajal 3:2, 52 267 inimest.