Jürgen Kloppi hoolealuste jaoks on novembri lõpp vaieldamatult senise hooaja (kui täna edu ei saavutada, siis ilmselt kogu hooaja) oluliseim periood. Laupäeval tunnistati koduväljakul Bayerni 3:0 paremust, täna võõrustatakse Westfalenstadionil 80 000 pealtvaataja ees Napolit.

Lõpptulemusele vaatamata võib öelda, et Dortmund mängis Bayerni vastu hästi. Üllatavalt kenasti pidas suure osa mängust vastu Kloppi improviseeritud kaitseliin Durm, Sokratis, Friedrich ja Grosskreutz.

Kui enne mängu võis eeldada, et just kaitseliin, kus polnud ühtegi Dortmundi põhimeest, saab mängus Bayerniga otsustavaks, siis tegelikult osutus Borussia komistuskiviks (kolmandat mängu järjest) rünnak.

Viimastes mängudes on eksinud pea 100-protsendilistel väravavõimalustel korduvalt nii Lewandowski, Reus kui Mhkitaryan. Ent mänge on teatavasti paganama raske võita, kui ühtegi väravat ei löö. Päris lootusetu olukord siiski pole. Vaatamata sellele, et kahes viimases Bundesliga mängus on Dortmund vaid ühe värava löönud, ollakse ka pärast 0:3 kaotust Bayernile liigas enim skoorinud meeskond (13 mänguga 32 väravat).

Kui Dortmundi ründenelikus ei tohiks tänases algkoosseisus kahtlust olla - äärtel Reus ja Błaszczykowski, keskväljal Mhkitaryan ning tipus Lewandowski -, siis see pool, mis peab turvama Roman Weidenfelleri väravat, pakub ilmselt taas midagi huvitavat ja üllatavat.

Klopp on varustanud meeskonna meestega, kes suudavad mängida mitmetel erinevatel positsioonidel. Nii tuleb totaalse jalgpalli austaval treeneril tänagi midagi uut ja huvitavat välja mõelda.

Kõige tõenäolisem tundub taoline kaitseliin, kus keskel tegutsevad Sokratis ja tegelikult lõhkuva poolkaitsjana tuntud Bender, äärtel aga Piszczek ja Durm. Mitme mehe vigastuse korral, nagu nüüdki, on alati huvitav aga see, millisele positsioonile Klopp Kevin Grosskreutzi "sokutab".

Multifunktsionaalne Grosskreutz, kelle ainsaks puuduseks peetakse tema tehnilisi puudujääke, on mänginud vajadusel nii rünnakul vasakul äärel kui ka paremkaitses. Siinkohal võiks teha nalja, et pole ime, kui Klopp ta varsti ka väravasse paneb, ent seegi on juba tehtud. Kevadises mängus Hoffenheimiga sai Weidenfeller punase kaardi ning just Grosskreutz tõmbas kindad kätte. Täna tegutseb ta ilmselt koos Sahiniga poolkaitsjate taga.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Dortmundi saatus on (veel) tema enda kätes. Kui täna alistatakse Napoli, kes pole teps mitte nõrk vastane isegi Marek Hamšikita, ja kahe nädala pärast Marseille, siis vähemalt Meistrite Liigas jääb lootus eelmise aasta finaalikoha kordamisest alles. Bundesligas ei sõltu kõik enam Dortmundist endast, sest vahe Bayerniga kasvas laupäeval seitsmele punktile.

Ilma sensatsioonilist jalgpalli mängiva Dortmundi ning selle isikupärase peatreeneri Kloppita jääks Meistrite Liiga play-offis üks oluline osa Euroopa jalgpallist puudu. Just seetõttu tuleb loota, et Dortmund suudab surmagrupi lõppsaatuse selgumise lükata viimasesse vooru. Vastuse loo pealkirjale saame täna õhtul.