"See, mida ta seal rääkis, jääb komisjoni teada. Oleme nii kokku leppinud," ütles jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht, kelle sõnul ilmus Karu kihlveopettuste erikomisjoni ette alles kolmanda kutsumise peale.

Pressikonverentsil 16. juulil, kus teatatati noortekoondislase Elvis Liivamäe tähtajatust võistluskeelust, jäi kõlama, et välismaal viibivat Karu oodatakse alaliitu ligi nädala jooksul.

"Esimest korda vastas ta meile, et ei saa tulla. Järgmisel korral ütles ta mõned tunnid enne kokkulepitud aega, et talle see ei sobi, kolmandal korral oli kohal. Aga oma ütluste andmine on tegelikult vabatahtlik, kui ei taha, ei pea andma. Meie ülesanne on siiski see võimalus välja pakkuda," lisas Uiboleht.

Sander Karu ütles täna Delfile, et viibib nüüd juba mitmendat nädalat Eestis.

Liivamägi, kes süüdistuse järgi pakkus 6. juulil Levadiale kaotamise eest oma meeskonnakaaslastele raha, apelleeris oma sisuliselt eluaegsele võistluskeelule alaliitu 23. juulil. Veel pole sportlasele tema apellatsioonikohtu istungi aega teatatud, kuid see peab toimuma 30 päeva jooksul alates protesti esitamise päevast.

Tallinna Kalev eemaldas kaitsjad Sander Karu ja Elvis Liivamägi oma ridades 8. juulil seoses kaks päeva varem ära jäänud Kalev-Levadia kohtumise kokkuleppekahtlusega. Tallinna Kalevi väljastatud info kohaselt pakkusid nad meeskonnakaaslastele raha, et Levadiale kaotataks vähemalt tulemusega 0:3. Jalgpalliliit avaldas hiljem pressikonverentsil, et kihlveopettuse juured ulatuvad ka välismaale. Uurimine jätkub.