Pariisi Saint-Germain - Londoni Chelsea
Teisipäeval kell 21.45
Parc des Princes, Pariis

Klubide populaarsust ja mõlema riigi jalgpallimeedia suurust arvestades selle nädala kõige oodatuim matš. Ühel pool rikkurklubi, kus silma paistab üks eriline staar, kelle auhinnakapist veel Meistrite liiga karikas puudub - Zlatan Ibrahimovic, teisel pool koduses liigas ebaõnnestunud ja peatreenerivahetuse läbi teinud Chelsea, kellele Meistrite liiga on veel viimane õlekõrs, millega oma hooaega päästa.

Tarmo Rüütli: "Arvan, et PSG võtab sealt väikse võidu. Chelsea on küll praeguseks natuke kosunud ja tõusu peal, aga ei usu, et nad Guus Hiddinki tulekuga nüüd nii palju särtsu juurde on saanud, et nii kõva vastase vastu edasi veerandfinaali minna."

PSG kasuks räägib tugevalt ka nende hetkevorm. Kuni läinud laupäeva mänguni (0:0 Lille'iga) olid nad kõikides sarjades järjepanu võitnud 16 kohtumist. Tänaseni on nad kõikides Prantsusmaa võistlusformaatides püsinud kaotuseta 44 mängus järjest.

Lissaboni Benfica - Peterburi Zeniit
Teisipäeval kell 21.45
Estadio do Sport Lisboa e Benfica, Lissabon

Tegemist on meeskondadega, kes hoolimata oma geograafilisest kaugusest on teineteisega päris lähedalt seotud. Esiteks on Zeniidi peatreeneriks portugallane Andre Villas-Boas, kes endise Porto juhendajana on Benficaga varem seitsmel korral kohtunud ning teiseks kohtuvad palliplatsil mitmed endised klubi- ja koondisekaaslased.

Mõned näited: Mehdi Carcela-Gonzalez, Oleg Šatov ja Mihhail Keržakov mängisid koos Mahhatškala Anžis, Carcela-Gonzales ja Axel Witsel olid klubikaaslased Liege'i Standardis. Brasiilia koondislasi astub kahe meeskonna peale murule neli, Argentina koondislasi samuti neli ja Portugali koondislasi tervelt kaheksa.

Tarmo Rüütli: "Esimese hooga tundub, et mõlemal on omad võimalused. Kui peaksin panuse tegema ja raha peale mängima, paneksin Benfica peale. Mulle Lissabon meeldib, olen seal staadionil käinud. Benfica esindab selles paaris rohkem lõunamaist ja improvisatsioonilist, Zenit pigem ratsionaalset jalgpalli, kuid oma suure rahakotiga võib Venemaa klubi sinna erinevaid nüansse ja mängijatüüpe lisada. Sõltub suuresti, kummal parem päev on. Selge see, et üllatusvõimet on Zenidil iga kandi pealt."

K.A.A. Gent - VfL Wolfsburg
Kolmapäeval kell 21.45
KAA Gent staadion, Gent

Mõlemad on Meistrite liiga kaheksandikfinaalis esimest hooaega ning kohtuvad ka teineteisega esmakordselt, mistõttu peaksid nad loosiõnne üle üpris rõõmsad olema.

Kui Genti jaoks on tegu nö muinasjutuga sellest, kuidas esimesel hooajal kohe massiivset edu saavutada, siis Wolfsburg üritab Meistrite liigas läbimurret teist korda - alagrupiturniiril mängiti ka 2009/2010 hooajal.

Tarmo Rüütli: "Siin eelistaksin millegipärast Ragnar Klavani liiga meeskonda. Ei teagi, miks. Neil on võib-olla ressursse rohkem või mõjutab mu suhtumist see, et üks on Bundesliga klubi, mille mängud on kättesaadavamad ja teine on Belgiast. Nii või naa meeldib mulle Saksamaa meeskond rohkem."

AS Roma - Madridi Real
Kolmapäeval kell 21.45
Stadio Olimpico - Rooma

Rohkem kui mängust endast räägitakse selle vastasseisu puhul Zinedine Zidane'ist, kes Reali pingil teeb oma Meistrite liiga treeneridebüüdi. Mängijana 2001/2002 hooaja Meistrite liiga võitjaks tulnud prantslane palgati Reali etteotsa alles jaanuaris, kui ust näidati Rafael Benitezile.

UEFA sarjades on meeskonnad omavahel kohtunud kaheksal korral - neli võitu on saanud Real, kolm Roma, üks kohtumine on jäänud viiki. Klubide ajalugu ja tiitleid võrreldes isegi üllatavalt võrdne vahekord.

Viimane omavaheline (sõprus)kohtumine toimus mullu 18. juulis Melbourne'is, kui Roma võitis pärast 0:0 lõppenud kohtumist penaltiseeria 7:6. Ametlikes mängudes pole aga kohtutud alates 2008. aastast, kui Roma võitis kaheksandikfinaalis nii kodus kui ka võõrsil 2:1.

Tarmo Rüütli: "Siin on selgelt saanud kokku favoriit ja potentsiaalne üllataja. Real peaks olema soosik - neil on ressurssi ja nad on piisavalt ambitsioonikad ja näljased. Samas on Itaalia klubid alati üllatusi pakkunud. Reali peale mõeldes tuleb aga rohkem silme ette võimsa klubi kujunduse mõte. Roma eelistaks ilmselt esimese mängu võõrsil pidada ja neid Hispaanias sakutada, kuniks vastased pole veel omavahel tuttavaks saanud ja kinnist mängu rohkem on võimalik mängida."