Napoli teatas uudisest Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva, loetud tunnid pärast meeskonna 4:0 võitu Genki üle, mis kindlustas Napolile edasipääsu Meistrite Liigas kaheksandikfinaali. Itaalia meedias spekuleeriti Ancelotti vallandamise üle juba pikalt ning veel teisipäeval ringlesid jutud, et sõltumata tulemusest Genki vastu saab legendaarne peatreener sule sappa.

Nimelt oli enne eilset matši olnud Napoli juba üheksas kohtumisest järjest võiduta. Umbes kuu aega tagasi sattusid Ancelotti ja mängijad tülli klubi presidendi Aurelio de Laurentiisiga. de Laurentiis käski kehvade tulemuste tõttu meeskonnal korraldada nädalase treeninglaagri, kus nad ei tohtinud treeningkompleksist lahkuda. Ancelotti ja tema hoolealused astusid aga keelust üle ja otsustasid juba teisel päeval oma kodudesse naasta.

"Napoli otsustas tühistada Carlo Ancelotti rolli meeskonna peatreenerina. Meeskonna, presidendi ja Ancelotti omavahelised juhted on edaspidigi sõbralikud ning püsib vastastikune austus," kõlas klubi lühikene pressiteade.

Teist hooaega Napolit juhendanud Ancelotti tüüris klubi kevadel Itaalias teiseks, aga praegu on meeskond alles seitsmendal kohal. Ancelotti koha võtab kohaliku meedia teatel üle legendaarne Gennaro Gattuso, kes viimati juhendas AC Milani. Sky Sportsi andmetel on Ancelotti palkamisest väga huvitatud Premier League'i klubid Everton ja Londoni Arsenal.

60-aastane Ancelotti on juhendanud aastate jooksul selliseid suurklubisid nagu AC Milan, Londoni Chelsea, PSG, Madridi Real ja Müncheni Bayern. AC Milani tüüris ta kahel korral Meistrite Liiga võitjaks ning korra suutis sama ka Realiga.