"Peame olema realistlikud. Celticule kodus kuus väravat lüüa oleks liiga palju arvata," tõdes ka Kalju president Kuno Tehva, et nõmmekate jaoks käib täna mäng rohkem au ja sõu peale.

Selle sõu eest tavamängust tunduvalt krõbedama hinnaga pileti küsimise pärast on Kalju siin-seal kõva kriitikat saanud. Kui Frankfurti Eintrachti heitlust FC Floraga võis Lillekülas vaadata lausa 5 euroga ja ukse pealt ostes 10 euroga, siis Kalju küsib staadionil kohapeal pääsme eest 35 eurot, eelmüügis kuni eelmise esmaspäevani küsiti 15, sealt edasi kuni tänaseni (kaasa arvatud) 20 eurot.

"Flora viieeurose mängu foonil on kritiseeritud, et meie pilet on kallis. Laulupeo pilet oli kolm korda kallim, mingid kontserdid on teinekord neli-viis korda kallimad. Ma ei tea, kas 15-20 eurot on kallis?" arutles Tehva. "Meie ei saanud seda odavamaks teha, sest selle mänguga kaasnevad ka suured kulud. Arvan, et see on Celticu vaatamiseks ja oma meeskonna toetamiseks õiglane hind."

Eilse seisuga oli endale pileti seotanud pea 5000 huvilist. "Kas tuleb viis, kuus, seitse või kaheksa tuhat, ma ei tea. Me ei mõtle selle peale. Usun, et tuleb piisavalt rahvast ning see atmosfäär saab olema suurepärane. 1500-kohaline otsatribüün on juba Kalju enda kogukonda ja fänne täiesti puupüsti täis - see juba tekitab väga kõva atmosfääri," lisas Tehva.

Et rahvas staadionile ära ei hajuks, avab Kalju piletimüügis sektoreid järk-järgu kaupa. "Kõik sektorid, mis on avatud, müüakse täiesti triiki täis. Ei ole nii, et paiskame kõik lahti ja publik hajub ära," põhjendas Tehva.

Telediil kukkus läbi


Kes aga staadionile tulla ei saa, sellel jääbki mäng nägemata, sest Eesti pinnal Lillekülast toodetav telepilt nähtav ei ole. Väiksema kvaliteediga ülekannet vahendab Celticu klubi enda telekanal, millel Maarjamaal geoblokeering peal.

Tehva põhjendab teleülekande puudumist välismaise tehingu läbi kukkumisega. Samuti polnud ükski Eesti meediakanal nõus kulutusi kinni maksma. "Tänu võõrsil saadud suurele kolakale ei saanud me head telediili. Arvan, et Flora sai, kuna nende esimene mäng oli kodus ja Frankfurt polnud veel kuskil mänginud. Sealt tekkiski neil vajadus igal juhul staadion täis saada, näitamaks Saksamaa turule, et meil on ikkagi staadionil rahvast ka. Meil oli mõnevõrra raskem. Kohalik meedia selliseid kulutusi ei tee. Kui õnnestub teleõigused kuskile välismaale müüa, siis selle soojas saab ka kohalikele kanalitele müüa," rääkis Tehva.

Tehva sõnul ei maksa arvata, et Kalju teleülekandest huvitatud pole. "Muidugi oleme! Meile on ka oluline, et meie mängijaid nähakse. Loodan, et varsti jõuab kätte aeg, kus ka Eesti meediakanalid leiavad võimalusi, et neid mänge kajastada. Mõned aastad tagasi oli olukord parem. Ka riigitelevisioonil oli rohkem raha ja võimalusi. Aga selline see kohalik Eesti jalgpallikultuur hetkel on," nentis ta.

Intervjuu Kuno Tehvaga leidis aset enne Kalju eilset pressikonverentsi kell 18. Eile õhtul avaldas Kalju klubi oma Facebooki lehel lootust, et Celtic TV tasuline ülekanne õnnestub avatuks teha ka Eesti pinnal. Samal ajal ilmus Soccernet.ee taskuhäälingusaade "Pikk ette ja ise järele", milles ülekande teemat ja sellega seotud kommunikatsiooniprobleeme pikemalt lahati. Loe tulisemat osa sellest siit!

Kalju - Celticu kordusmäng algab kell 20. Delfi vahendab kohtumist staadionilt tekstipõhise otseülekandena.