Kahe gigandi Reali ja Bayerni mäng oli tõeline klassika. Kõik, mis juhtuda sai, see ka juhtus. Penalti, punane kaart, omavärav, suluseisust löödud värav, lisaaeg ja takkaotsa veel Ronaldo kübaratrikk.

Bayern püsis mängus kuni 84. minutini, kui Arturo Vidal sai teise kollase ja saadeti platsilt. Telekorduste põhjal oli kaart ilmselgelt ülekohtune, aga Kassai on varemgi eksinud ja küll ta eksib veel. Vähemuses Bayerni jaks lisaajal lihtsalt rauges. Lisaajale mindi külaliste 2:1 eduseisul, siis aga lõi Real kaheksa minuti jooksul kolm väravat ja võitis 4:2.

Madridi Real on esimene klubi, kes jõudnud seitsmel aastal järjest Meistrite liiga poolfinaali. Ronaldo vormistas kohtumises kübaratriki, olles täpne 76., 105. ja 109. minutil. Tema teine tabamus sündis suluseisust, mis jäi kohtunikel fikseerimata.

Leicester City ja Atletico korduskohtumine lõppes 1:1 viigiga. Atletico läks 26. minutil juhtima ning võttis sellega pinged maha. Leicester City pidanuks edasipääsuks lööma juba kolm väravat. Auvärav ikkagi tuli, 61. minutil oli täpne Jamie Vardy.

Eelinfo:

Real peab hakkama saama nädal tagasi avamängus hüppeliigest vigastanud Walesi ründaja Gareth Bale'ita. Bayernil on aga väljakule naasmas viimati 8. aprillil mänginud Poola snaiper Robert Lewandowski.

Edu korral teeks Bayern omamoodi ajalugu, sest varem pole ükski külalismeeskond Meistrite liiga play-off'is avamängu 1:2 kaotust edasipääsuks mänginud. Reali edasipääsu korral püstitataks samuti uus rekord, sest see oleks neile juba seitsmes järjestikune kord poolfinaali edeneda.

Mängu Madridis vilistab ungarlane Viktor Kassai, kes oli ametis ka 2012. aasta aprillis, kui Real poolfinaalis Bayerni penaltiseerias alistas.

Leicester loodab, et Atletico vastu naaseb viimased kuus mängu pealtvaataja rollis olnud kapten Wes Morgan. Kaitsjat on vaevanud seljanärvi probleem. Tema tagasitulekut oodatakse seda enam, et teine Leicesteri keskkaitsja Robert Huth kannab täna mängukeeldu.

Atletico seevastu võib rõõmustada viimasest viiest mängust eemale jäänud Prantsuse ründaja Kevin Gameiro naasmise üle. Tänase mängu nimel said laupäevases liigamängus puhkust Koke, Saul Niguez ja Antoine Griezmann.

Atleticot toetab täna Meistrite liiga varasem statistika, mis ütleb, et 67,7 % meeskondadest on avamängu 1:0 võidu pealt ka järgmisse ringi pääsenud. Favoriidistaatust süvendab ka fakt, et Leicester ei sooritanud nädal tagasi ühtegi pealelööki Atletico väravale.