Mängu saatuse otsustas Atletico üks eksimus Juanfrani poolt, enne keda olid kõik Atletico ja Reali mehed 11 meetri karistuslöögi kindlalt sisse löönud. Viimane penalti jäi Cristiano Ronaldo lüüa, kes vormistas seeria seisuks 5:3.

Enamus mängust kulges Reali juhtimisel, kui Sergio Ramos karistuslöögi olukorrast juba 15. minutil pallile värava ees jala vastu sai. Viigini jõudis Atletico alles 79. minutil Yannick Carrasco tabamusest.

Mäng võinuks võtta hoopis teise pöörde, kui Atletico ründaja Antoine Griezmann oleks 48. minutil realiseerinud penalti, mille ta aga hoopis latti põrutas.

Lisaajal omas paremaid võimalusi Real, kuid kuuma ilma tõttu olid mängijatel pärast 90 minutit juba mahlad väljas ja jalad krampis ning vaatemängulisest jalgpallist polnud seal enam juttugi.

"Oleme väga õnnelikud, finaalid on alati rasked. Meeskond mängis suurepäraselt ja kannatas kõvasti. See on muljetavaldav. Teadsin, et ma löön võidupenalti. Olin enesekindel. Olen õnnelik. Tahan kõiki neid tiitleid jagada Madridi fännidega," ütles Ronaldo välkintervjuus pärast penaltiseeriat.

Reali kapten Sergio Ramos, kes ka 2014. aasta finaalis olulise värava lõi: "See on lihtsalt kogu meie raske töö vili. Teadsime, et meil on ainulaadne võimalus teha ajalugu. See on kena auhind meie üles-alla kulgenud hooajale."

Real ja Atletico olid Meistrite liiga finaalis vastamisi ka 2014. aastal, kui lisaajal võttis Lissabonis 4:1 võidu samuti Real.

Real oli juba varem Meistrite liiga ja selle eelkäija Euroopa karika kõige edukam meeskond läbi ajaloo, sest järgmisel klubil AC Milanil on neid tiitleid seitse.

Tänast mängu kommenteeris meie otseblogis otse staadionilt Eesti Ekspressi ajakirjanik ja Viasat Sport Balticu kommentaator Dannar Leitmaa.