Madridi Atletico oli kodupubliku ees selgelt ründavam pool ning mida mäng edasi, seda enam suudeti ka inglaste karistusalasse jõuda. Kummalisel kombel ei suudetud terve mäng aga üliohtlikku pealelööki teha. Ja seda ei suutnud ka Chelsea.

Chelseat vaevas kohtumises kaks vigastust. Juba 18. minutil sai Petr Cech väravat tõrjudes õlale viga ning vahetusest sisenes asenduspuurilukk Mark Schwarzer. Teisel poolajal vigastas kapten ja keskkaitsja John Terry jalga ning lahkus väljakult kanderaamil.

Kohtumise esimene kollane kaart lehvis alles teisel poolajal, kui Frank Lampard hoiatuse 64. minutil teenis. Kollase kaardi said ka Chelsea keskväljamees John Obi Mikel ja Atletico kapten Gabi. Kõik kolm peavad korduskohtumise vahele jätma.

Kordukohtumine peetakse Londonis järgmisel kolmapäeval.

Mängu eel:
Kui Premier League`is teisel kohal asuv Chelsea on lasknud endale 35 mänguga lüüa kokku 26 väravat (teisel kohal on selles arvestuses Everton 34 väravaga), siis liidermeeskond Atleticole on La Ligas löödud 34 mänguga vaid 22 väravat (Barcelona teine 28 väravaga).

Ka Atletico peatreener Diego Simeone rõhutas mängueelsel pressikonverentsil, et neil on Chelsea`ga palju sarnasusi. "Mõlemal klubil on ette näidata oma koduliiga parim kaitsestatistika, oleme Chelsea`ga võrdselt väga head nii kaitsemängus kui standardolukordades, rünnakul mängime sirgjooneliselt."

"Täna saavad otsustavaks pisiasjad. Alati on tähtis meeskonnatöö, otsustavaks saavad ka individuaalsed oskused," usub Simeone.

Argentiinlane ennustab, et Chelsea ründaja Fernando Torres, kes on nende klubi kasvandik, saab Atletico fännidelt sooja aplausi. "Fernando [Torres] jääb alati üheks meie omadest. Tal on Atleticoga palju ilusaid mälestusi, samuti fännidel temaga."

Chelsea peatreener José Mourinho teatas, et on pärast Meistrite liiga poolfinaalpaaride loosimist vaadanud väga palju Atletico mänge. "Pole vaja öelda, et nägin väga head meeskonda. Iga klubi, kes jõuab Meistrite liiga poolfinaali, on väga eriline."

"Teame, et Atletico tahab kodus avamängu iga hinna eest võita. Meil on aga täpselt sama eesmärk. Mingeid lisapingeid mul pole, sest ma ei tunne, et mul oleks Chelsea`ga Meistrite liigas mingeid lõpetamata asju," lisas Mourinho.

Atleticol on täna kahtluse all Arda Turani osalemine, kuigi eilse treeningu tegi ta juba kaasa. Chelsea`l ei pruugi osaleda Eden Hazard. Branislav Ivanović ei mängi, sest kannab distsiplinaarkaristust.

Tänane põnevuskohtumine algab meie aja järgi kell 21:45.