UEFA delegaat on vastaval jalgpallikohtumisel kõrgeimaks otsustusorganiks, kelle põhilisteks ülesanneteks on jälgida ja hinnata mängukorralduse vastavust nõuetele, langetada kriitilistel momentidel otsuseid, tegeleda turvalisust puudutavate küsimustega, viia läbi erinevaid mängueelseid koosolekuid, ennetada ja aidata lahendada tekkivaid probleeme, reageerida intsidentide korral ja koostada pärast kohtumist põhjalik raport.

Leppänen on varasemaltki mitmel korral teeninud UEFA-lt kõrgetasemelisi määramisi: näiteks oli ta üks kaheksast 2012. aasta EM-finaalturniirile määratud delegaadist, samuti usaldati eestlasele 2011. aasta Meistrite liiga poolfinaal Schalke - Manchester United ning aasta varem kõrge riskiastmega EM-valikmäng Bosnia ja Hertsegoviina - Prantsusmaa ja Meistrite liiga alagrupiturniiri kohtumine FK Partizan - Arsenal FC.

Möödunud aasta teises pooles määrati Ainar Leppänen Meistrite liiga alagrupiturniiri mängule Chelsea – Basel (18. september), MM-valikmängule Šveits – Sloveenia (15. oktoober) ning Euroopa liiga matšile Mahhatškala Anži – Tiraspoli Šeriff (28. november).