Täismaja publiku ehk 48 000 pealtvaataja ees läks esimesena juhtima kodumeeskond, kui 37. minutil põrutas põrutas peaga palli Matvei Igoneni selja taha tagumisse nurka Henrik Pürgi poolt kaetud portugallane Gonçalo Paciência.

Läks mööda vaid neli minutit, kui pall tuli väravast välja võtta ka Frankfurti puurivahil Felix Wiedwaldil. Suurepärase eeltöö tegi väravale täpse sööduga Konstantin Vassiljev. Vlasij Sinjavskij võttis palli karistusalas oskuslikult omaks, tegi kaitsjat pettes kiire suunamuutuse ja keerutas nahkkera tagumisse nurka võrgu sisse. Tõeline iluvärav!

Flora läks poolajapausile teadmisega, et vaid üks värav viiks kohtumise lisaajale, kuid Premium liiga liiderklubi tuhin võeti maha 54. minuti penaltiga, mille Paciência, kes muide tähistas täna 25. sünnipäeva, realiseeris, lüües palli paremasse alumisse nurka. Igonen aimas küll löögi suuna ära, kuid pallini paraku ei küündinud.

Penalti põhjustas Eintrachti küünarnukiga kauglöögile ette jäänud Henri Järvelaid, kusjuures florakas seisis õnnetuse hetkel täpselt karistusala joone peal. Löök sooritati ka tema vahetust lähedusest, mistõttu oli käega mäng (seda näidati vaid ühe nurga alt ühes korduses alles veerand tundi hiljem - G.L.), kui see üldse oli, väga juhuslik.

Frankfurt oli oodatult domineerivam pool (18:5), kuid Floralgi tekkisid oma võimalused. Kasutamata jäeti näiteks seitse nurgalööki ja mõned karistuslöögid. Frankfurt teenis vaid kaks nurgalööki enam.

Kohtunikud ise ka ei tea, kuidas neid käeolukordi hinnata. Kohtunike vaatleja jaoks oli kindlasti otsus õige. Minul on raske öelda.
Jürgen Henn

Flora peatreener Jürgen Henn: "Oli natuke sarnane mäng Tallinna omale. Vastane oli loomulikult tugev ja lõpus sai jaks otsa, aga suures pildis suutsime taaskord asja lõpuni huvitavaks teha. Meeskonnalt järjekordne tugev esitus!"

Henn lisas, et kahe mängu taktikalise lähenemise erinevus peitus eelkõige Konstantin Vassiljevi ülesannete muutmises. "Muutus, mida tehta tahtsime, peitus väikestes detailides. Oskasime vastaseks rohkem valmis olla. Tahtsime Kostjat natuke kõrgemale tõsta ja see õnnestus - ta oli väravale natuke ohtlikum ja jõudis tihedamini kasti kui esimeses mängus. Teiseks tahtsime kindlasti hoida samasugust agressiivsust nagu esimeses mängus - sellega tulime pigem toime, aga lihtsalt 75.-80. minuti paiku kustusime natuke ära."

Viivivärava kohta ei olnud Hennil muud öelda kui "väga ilus värav, seda peab vaatama, kirjeldada seda on raske".

Henn penaltile eelnenud käepallist: "Ütlen ausalt: ei näinud. Minu jaoks on kõik sellised käeolukorrad fifty-fifty, kus kohtunikud isegi hästi ei tea, kuidas hinnata - kas oli kehast piisavalt eemal, kas oli tahtlik või mitte. Arvan, et kohtunike vaatleja ütleb, et see otsus oli õige. Minul on raske öelda. Ma pole videot näinud."

Henn nõustus, et kokkuvõttes jääb Florale neljast selle aasta euromängust alles ilus mälestus. "Lõpuks kindlasti, jah. Pakkusime kaks head mängu. Saime siin samuti hea kogemuse osaliseks ning suutsime väärikalt esineda," lausus ta.