Mängu käik:

Kohtumine algas kohe Celticu marulise survega - šotlased tahtsid esimese värava võimalikult kiirelt ära lüüa, et mängust pinget vähemaks võtta. See aga ei tahtnud hästi õnnestuda - küll jäid löökidele ette Kalju kaitsjad, küll lendasid pallid lihtsalt väravast mööda. Kaks supertõrjet pakkus ka Kalju väravavaht Pavel Londak.

Kaljul häid võimalusi ei olnud - ühe korra lendas Liliu tsenderdus napilt Peeter Kleini peast üle, ühe korra sai kaugelt proovida Reginald.

36. minutil sai Celtic viimaks oma tahtmise: Leigh Griffithsi karistuslöök leidis väravaesisel norralasest äärekaitsja Kristoffer Ajeri pea ning pall põrkas lati kaudu Kalju väravasse.

Poolaja lõpus lõi Celtic veel Kalju poolt vaadates kaks ülivalusat väravat: 44. minutil realiseeris Ryan Christie penalti, mille põhjustas Aleksandr Kulinitši arusaamatu käega mäng; avapoolaja kolmandal üleminutil saatis aga Griffiths otse ristnurka karistuslöögi.

Celticu meeletu surve jätkus ka teisel poolajal - neljanda värava lõi taas Christie, kes virutas 65. minutil Londaku seljataha kena kauglöögi.

Ka viies tabamus löödi kaugelt - sellega sai 77. minutil hakkama Callum McGregor.

Kalju parim võimalus tekkis päris kohtumise lõpus, kui Andri Markovitši ja Nikolai Mašitševi eeltöö tulemusena sai varbaga löögile Igor Subbotin - tema teravast löögist lendas pall aga ülinapilt väravast mööda.

Korduskohtumine peetakse järgmisel teisipäeval kell 20 Lillekülas.

Enne mängu:

Glasgow' meeskond on kohtumise eel selgeks suursoosikuks ning loodab enam kui 60 000 inimest mahutaval Celtic Parkil sotid juba avamänguga selgeks teha, enne kui järgmisel teisipäeval Tallinnas kordusmäng peetakse.

Avaringis Põhja-Makedoonia tšempioni Škendija alistanud Kalju loodab samal ajal väikesele vutiimele.

"Ees ootab väga keeruline vastasseis," sõnas Celticu peatreener Neil Lennon mängueelsel pressikonverentsil. "Me alistasime esimeses ringis Sarajevo meeskonna ja kavatseme siin samasuguse tulemuse võtta. Midagi lihtsat aga pole. Kalju oli eelmises ringis väravaga maas, aga nad suutsid sellest välja tulla."

"Pole alati ideaalne, kui esimese kohtumise peab kodus pidama," jätkas Lennon. "Loodame kodust hea tulemuse saada. Meil on hea nädal selja taga. Oleme saanud korralikult valmistuda ja jälginud teravalt Kalju mängu. Nad on kohalikud meistrid ja seda ei tohi alahinnata."

Kohtumine algab Celtic Parkil kell 21.45 ning Delfi Sport kajastab sündmusi otseblogis.