Saksamaalt vähemalt viigipunkti vajanud Arsene Wengeri hoolealused pandi paika kohe esimese kolmveerandtunniga, kui Bayern Robert Lewandowski, Thomas Mülleri ja David Alaba väravate abil 3:0 juhtima läks.

55. minutil lõi tabloole 4:0 Arjen Robben, kes oli vahetusest sekkunud vaid napid 15 sekundit varem. Kuigi Olivier Giroud 69. minutil ühe tagasi lõi, jäi viimane sõna kodumeeskonnale, kes Thomas Mülleri teise tabamuse läbi lõppskooriks 5:1 vormistas.

Inglismaa tiimi õhtu muutis veelgi muserdavamaks fakt, et samal ajal teenis Piraeuse Olympiakos hilise 2:1 võidu Zagrebi Dinamo üle. Valitsev Kreeka meister jäi koduplatsil küll 0:1 kaotusseisu, aga Felipe Pardo õhtu teine tabamus 89. minutil tõi kõik kolm võidupunkti ikkagi Olympiakosele.

Chelsea päästis viimasel hetkel võidu

Zagrebi punase tõttu ka viimased 10 minutit enamuses mängida saanud Olympiakos on nüüd 4 mänguga kogunud 9 silma. Sama pulga peal on ka Bayern ja olukorras, kus mängida jääb veel kaks vooru, on Arsenal neist juba kuue punkti kaugusel.

See tähendab, et viimasel 15 hooajal alati alagrupist edasi pääsenud Londoni tiimil enam eksimisruumi pole - nad peavad ise kindlasti kaks viimast mängu Zagrebi ja Olympiakose vastu võitma. Samuti ei tohi viimasest kahest mängust punktilisa teenida Olympiakos ise, kel lisaks Arsenalile kohtuda veel Müncheni Bayerniga.

Teistest tänastest mängudest väärib mainimist fakt, et Artjom Dzjuba kahe värava abil Olympique Lyoni 2:0 alistanud Peterburi Zenit tagas endale seeläbi koha 16 parema seas. Sarnaselt Arsenalile oli keerulises olukorras ka teine Londoni suurklubi Chelsea, kes 83. minuti Williani karistuslöögi abil siiski Kiievi Dinamolt 2:1 võidu suutis näpistada.

Tänased tulemused:

E-alagrupp:
AS Roma - Leverkuseni Bayer 3:2 (2:0)
Barcelona - Borissovi BATE 3:0 (1:0)
Tabeliseis: Barcelona 10, Roma 5, Leverkusen 4, BATE 3

F-alagrupp:
Müncheni Bayern - Arsenal 5:1 (3:0)
Olympiakos - Zagrebi Dinamo 2:1 (0:1)
Tabeliseis: Bayern 9, Olympiakos 9, Arsenal 3, Dinamo 3

G-alagrupp:
Chelsea - Kiievi Dinamo 2:1 (1:0)
Tel Avivi Maccabi - Porto 1:3 (0:1)
Tabeliseis: Porto 10, Chelsea 7, Dinamo 5, Maccabi 0

H-alagrupp:
Gent - Valencia 1:0 (0:0)
Lyon - Peterburi Zenit 0:2 (0:1)
Tabeliseis: Zenit 12, Valencia 6, Gent 4, Lyon 1