Tiitlikaitsja Barcelona jaoks algas korduskohtumine edukalt. Möödunud nädalavahetusel Hispaania liigas "kübaratriki" teinud Lionel Messi sai 13. minutil pea poolel väljakul palli, jooksis segamatult vastaste trahvikastini ja põmmutas Jens Lehmannile püüdmatult ristnurka seisuks 1:0.

22. minutil oli seis juba 2:0, kui Messi ja Kolo Toure suurepärase eeltöö vormistas väravaks Pedro Rodriguez.

60. minutil lõi Messi oma selle mängu teise värava seisuks 3:0. Edasine on Barca jaoks puhtalt vormistamise küsimus, Stuttgardil pole olnud mingeid võimalusi.

Viimase naela Stuttgardi ja Jens Lehmanni "kirstu" lõi 19-aastane Bojan Krkic, kes saatis palli Saksa klubi võrku 89. minuti. Kusjuures platsile oli ta tulnud pool minutit varem ja see oli tema esimene puude ...

Bordeaux's läks kodumeeskond 5. minutil juhtima Yoann Gourcoffi kaunist karistuslöögist. 

60. minutil sai Pireuse inglasest ründaja Matt Derbyshire punase kaardi, ent viis minutit hiljem viigistas vahetusest sisse tulnud Konstantinos Mitroglü seisu 1:1-le. 

Lõpuks sai Bordeaux siiski võidu 2:1, kui 88. minutil lõi peaga värava Marouane Chamakh.

Veerandfinaalpaaride loosimine toimub sel reedel, mingeid asetusi pole.

Kaheksa parema sekka jõudsid Barcelona, Bordeaux, Manchester United, Arsenal, Müncheni Bayern, Lyoni Olympique, Moskva CSKA ja Milano Inter.

Eellugu:

Barcelona - Stuttgart (avamäng 1:1)

Barcelona on koduväljakul Saksamaa klubide vastu kaheksa viimast kohtumist võitnud. Viimati kaotati Nou Campil sakslastele 1998. aastal, kui jäädi alla Müncheni Bayernile 1:2.

Saksamaa klubi Stuttgart ei ole kunagi varem Hispaanias võitnud. Selhooajal ei ole aga sakslased võõrsil kordagi kaotanud, ka HispaaniasSevilla vastu teeniti 1:1 viigipunkt.

Barcelona peatreener Josep Guardiola sõnul ei kavatse hispaanlased täna kaitses istuda, kuigi väravatea viik viiks nad samuti edasi. "Me läheme kindlasti ründama. Kui me täna väravat ei löö, saab meil olema raske. Peame võtma tänast mängu kui finaali."

Stuttgardi juhendaja Christian Gross teab, et Barcelona asub täna ründama. "Barcelona mängib ründavat jalgpalli. Seega on teada, mida neilt oodata. Me peame täna mängima väga distsiplineeritult, siis võib meil avaneda võimalus."

Bordeaux - Olympiakos (avamäng 1:0)

Alagrupiturniiri edukaim meeskond Bordeaux alustab tänast play-off kohtumist Olympiakose vastu favoriidina, sest kaheksandikfinaali avamäng Pireuses võideti 1:0.

Bordeaux ei ole veel kordagi UEFA sarjadest välja langenud, kui on play-offi avamängu võitnud. Olympiakosest saab aga edasipääsu korral alles teine meeskond Meistrite Liiga ajaloos, kes suudab koduväljakul saadud avamängu kaotuse tagasi mängida.

"Olympaikos peab värava lööma, et konkurentsi jääda. See annab meile eelise," teatas prantslaste juhendaja Laurent Blanc. "Ma austan Kreeka klubi väga, kuid arvan, et siit paarist pääseme edasi meie."

Olympiakose juhendaja Božidar Bandovići sõnul on kõik veel lahtine. "Meil oli avamängus palju ebaõnne. Lõime palju ohtlikke olukordi, kuid ei suutnud väravat lüüa. Kuid praeguseks on mängitud vaid üks poolaeg. Kõik on veel lahtine."