65-aastase prantslase arvates on allakäigu põhjuseks asjaolu, et Euroopast on sisuliselt kadunud tänavajalgpall, kirjutab BBC Sport.

"Mida enam on jalgpall korraldatud, seda vähem arenevad mängijad individuaalselt ja nende võitlusvaim kannatab. Meie (Euroopa) oleme seda veidi kaotamas," ütles Wenger. "Vahest on põhjus selles, et Euroopas ei ole enam tänavajalgpalli. Kui minna ajas 30 või 40 aastat tagasi, siis oli elu näiteks Inglismaal palju raskem."

Wengeri arvates on Euroopa ülekorraldatud jalgpall muutnud kohalikud ründajad pehmeteks. Vastandiks on tänavu Arsenaliga liitunud ning tänavajalgpalli keskel üles kasvanud Tšiili ründaja Alexis Sanchez, kes on uues klubis väga hästi kohanenud ning löönud 15 mänguga kokku 7 väravat.

"Tänavajalgpallis tahavad 10-aastased mängida 15-aastaste vastu. Kui sa tahad tõestada, et oled hea, pead võitlema meeletult ja võitma uskumatuid palle," kirjeldas Wenger hoovijalgpalli positiivseid külgi.

Prantslase sõnul meenutab Sanchezi kompromissitu võitlejahing talle Arsenali 1990-ndate aastate kaitsemängijaid: "Ta meenutab mulle minu esimese põlvkonna inglasi Arsenalis - Lee Dixon, Steve Bould, Tony Adams, Nigel Winterburn, Martin Keown. Nad olid alati valmis võitlema."