Peatreener Viggo Jensenit, kelle rombikujulisele mängujoonisele ei ole sinisärklased seni pihta saanud, tabas lisaks meeskonna senistele mannetutele etteastetele eile veel üks tagasilöök. Vasaku jala hüppeliigese välja väänanud poolkaitsja Joel Lindpere lahkus treeningu alguses väljakult longates ning tema osalemine 2008. aasta EM-valiktsükli viimases kohtumises on väga kahtlane.

Lindpere tegi hüppeliigesele haiget juba hommikusel treeningul, kui jalast käis ootamatult krõks läbi. Sama kordus õhtul, kui pallur oli õnnetult astunud muru kõrval haigutanud augukesse. “Joeli saatus selgub ehk alles mängupäeval,” ütles Jensen, kel jagub muresid veelgi.

Achilleuse kõõluse traumaga kimpus olev väravakütt Andres Oper ja seljavaevust kurtev vasakkaitsja Urmas Rooba harjutasid eile füsioterapeudi juhendamisel kaaslastest eraldi.

“Arvame siiski, et Andres saab mängida,” ütles Jensen. “Vähemalt me hoolitseme tema eest väga tähelepanelikult.”

Ainult hoolitsevast suhtumisest ei piisa, et koondis tagasi ree peale aidata. Mängijate vastupanuliikumine Jenseni suhtes on ääri-veeri juba meediassegi imbunud ning peatreener, kelle leping lõpeb novembrikuus, istub piltlikult öeldes justkui tulistel sütel. Kui aasta kahes viimases ametlikus koondisemängus imet ei juhtu, siis vaevalt taanlase kontrahti pikendatakse.

Oktoobris rahvusmeeskonna etteastete kohta kriitikat teinud kaitseliini tugisammas Andrei Stepanov tunnistas, et Jensen palus tal edaspidi hoolikamalt sõnu valida.

“Võib-olla on meediasse tõesti liiga palju jõudnud,” arutles Stepanov, kes hurjutas koondist hambutu mängu tõttu kuu aega tagasi pärast maavõistlust Montenegroga. “Nelja silma all toimunud jutuajamisel leidsime Viggoga, et pigem hoida ühte ja vältida teineteise avalikku kritiseerimist. Tahame olla koondist aidates jälle sama head mängijad, nagu paar aastat tagasi.”

Püreneede mäestikus Hispaania ja Prantsusmaa vahele justkui kiluna karpi surutud pisiriigi pealinn Andorra la Vella tervitas sinisärklasi eileõhtuse treeningu alguses lumesaju ning ühe soojakraadiga — täiesti koduse ilmaga. Enamikule koondislastest oli see halb üllatus, sest juba kolmapäeval Andorrasse reisinud meeskond lootis harjutada heades tingimustes.

“Loodame, et mängu ajal ei hakka lund sadama,” ütles ründaja Tarmo Kink, kelle arvates võiks võõrustajad saada lume korral väikesel väljakul olulise eelise.