VAR-süsteem tähendab lisaabikohtunikku, kes võib teatud olukordi tagasi kerida ja sellega peakohtunikku otsuse langetamisel abistada.

"Kohtunike komitee president D. Victoriano Sanches Arminio on kõiki kõrgliiga kohtunikke ja abikohtunikke teavitanud, et riigi meistrivõistlustel võetakse VAR kasutusele järgmisest aastast," vahendab Reuters Hispaania jalgpalliliidu (RFEF) avaldust.

"Ühtlasi teatas ta, et Rahvusvahelise Jalgpalli Nõukogu (IFAB) nõutud testiperiood enne VAR-i kasutuselevõttu algab peagi."

Hispaania La Liga oli seni viiest Euroopa tippliigast ainus, kes keeldus kasutusele võtmast väravajoone tehnoloogiat. Selle käigu suurim tagajärg näitas ennast eelmisel hooajal Barcelona ja Real Betisi 1:1 viigimängus, kus Barcelonale ei antud väravat, kuigi telekordused näitasid selgelt, et pall ületas väravajoone.

Ka tänavuse hooaja avavoorus nähti kahte intsidenti, kus väravajoonetehnoloogia tulnuks kasuks. Nendeks mängudeks oli Sevilla - Espanyol ja Getafe - Bilbao Athletic.

Videokordusi kasutatakse õigusemõistmisel lisaks Itaalia ja Saksamaa liigadele ka Portugalis, FIFA president Gianni Infantino on öelnud, et tahaks VAR-süsteemi kasutusele võtta ka 2018. aasta MM-finaalturniiril.