Spartak ja Sotši tegid hooaja avavoorus Moskvas 2:2 viigi, kuid kohtunik Vassili Kazartsev röövis 88. minutil penalti määramisega Spartakilt 2:1 võidu. Seda tunnistab isegi Venemaa kohtunike osakonna pealik, ungarlane Viktor Kassai.

"Olin staadionil. Üldiselt sai ta oma tööga hästi hakkama. Esimene penalti oli õigesti antud. Kuid selliseid asju juhtub - mängu lõpus tegi ta 88. minutil võtmeolukorras vea. Vaatasin selle ka telerist üle. See polnud minu jaoks penalti," kommenteeris Kassai Sport-Expressi vahendusel.

Kohtunik Kazartsev nägi, et prantslasest keskkaitsja Samuel Gigot (Spartak) oli karistusalas vea teinud Anatoli Nemtšenkole (Sotši), kuigi tegelikult astus Nemtšenko hoopis ise Gigot'le peale astunud.

Vaata videot!

Venemaa jalgpalliliidu kohtunike komitee esimees Ašot Hatšaturjants kinnitas samas ajalehes, et Kazartsev saadetakse lähimal ajal valedetektori testi tegema ning juhtmed pannakse külge ka tol mängul videokohtunikuna ametis olnud Aleksei Eskovile, kes otsustas, et olukord ei nõua üle vaatamist.

Valedetektorit on viimastel aastatel Venemaa kohtunike peal aktiivselt kasutatud. Samuti on alaliit testinud sellega ka mämngu inspektoreid ja teisi kohtunike komiteesse kuuluvaid ametnikke.