Mäng algas külalismeeskonnale lootustandvalt. 13. minutil suunas Karim Haggui nurgalöögist tulnud palli peaga väravasse, viies Stuttgarti 1:0 juhtima. Tõsi, külalismeeskond sai eduseisu nautida vaid loetud minutid, sest juba 19. minutil lõi sarnaselt avaväravale peaga palli väravasse Dortmundi suvel soetatud keskkaitsja Sokratis Papastathopoulos.

22. minutiks oli nähtud mängus juba kolme väravat, sest just siis viis Marco Reus Dortmundi 2:1 juhtima. Sellise skooriga mindi ka poolajale.

Teise vaatuse esimene pooltund kuulus Robert Lewandowskile. Üleelmisel aastal rambivalgusse kerkinud Poola ründaja lõi lühikese aja jooksul kolm väravat ning tõmbas sellega Stuttgarti lootustele kriipsu peale.

81. minutil sai jala valgeks ka Pierre-Emerick Aubameyang, kes palli pooleldi õnnega terava nurga alt üle väravavahi tõstis ning lõppseisuks 6:1 tegi. Kui Lewandowski tõusis eilsega Bundseliga suurimaks väravakütiks (9 väravat), siis Aubameyang, kes on samuti tänavu juba kübaratriki teinud, tõusis 7 väravaga jagama teist kohta.

Dortmundi hea mäng oli omamoodi tänuavaldus ka meeskonna peatreenerile Jürgen Kloppile, kes pikendas mõned päevad tagasi klubiga lepingut. Uue kontrahti järgi on ta Borussiaga seotus 2018. aastani.

Tänu kindlale võidule vahetas Dortmundi kolm põhimeest, vasakkaitsja Marcel Schmelzeri, vasakul äärel tegutseva Marco Reusi ning mängumootori Henrikh Mkhitarjani varakult puhkama, sest juba kolmapäeval kohtub meeskond Meistrite Liiga neljanda vooru mängus uuesti Londoni Arsenaliga.

Dortmund kerkis vähemalt üheks päevaks Saksamaa kõrgliiga liidriks, olles kogunud 11 mänguga 28 punkti (väravate vahe + 22!). Ühe mängu vähem pidanud Müncheni Bayern (26 p) kohtub täna võõrsil Hoffenheimiga, vastasele on sõitnud külla ka Leverkuseni Bayern (25 p), kes mängib tabelis viimasel kohal asuva liiga uustulnuka Braunschweigiga.

Mängu kokkuvõte: