Hummelsi saaga sai alguse neljapäeval, kui Dortmundi klubi teatas oma koduleheküljel, et kaptenipaela kandev Hummels on andnud Borussiale teada oma soovist klubist lahkuda ja tahab uuest hooajast liituda Bayerniga.

Eilses 5:1 võidumängus Wolfsburgiga kostitati Hummelsit Dortmundi kodustaadionil vilekooriga iga tema pallipuute ajal (kokku 125 korda).

Hummels ütles mängu järel, et vilistajad ei olnud fännid: "Need olid 300 inimest, kellele ma ei meeldinud juba varem ja kes kasutasid nüüd võimalust. Need polnud mingid fännid. Ma ootasin sellist reaktsiooni."

Ühtlasi kritiseeris Hummels Bayerni endist presidenti Uli Hönessit, kes väitis meediale, et just Hummels ise tuli Bayerni ukse taha end pakkuma. "Ma pole ennnast kellelegi pakkunud, see on suurim jama, mida ma olen kunagi kuulnud," teatas Dortmundi kapten vihaselt ajakirjanikele, vahendab The National.

Hummelsi kaitseks astus välja Bayerni tegevjuht Karl-Heinz Rummenigge, kes kinnitas keskkaitsja sõnu. "Meie käisime tema ukse taga, mitte aga vastupidi. Mats pole meiega ühendust võtnud, küll aga uurisime meie, kas ta tahaks meiega liituda," rääkis Rummenigge.

27-aastase Hummelsi leping Dortmundiga saab läbi järgmisel suvel ning konkreetset väljaostusummat tema lepingus sätestatud ei ole. Varem on Dortmundi mängumeestest Bayernisse siirdunud sellised tähed nagu Mario Götze (2013) ja Robert Lewandowsi (2014).

Eilne vilekoor Hummelsi aadressil (kas vilistajaid oli tõesti vaid 300?):