Lahtine ja paljude väravavõimalustega mängu, mis on Saksamaa jalgpallile ja ka antud vastasseisule juba mitmed aastad omane olnud, suutis enda kasuks pöörata 80 000-pealise kodupubliku ees mänginud Dortmund. Meeskondade viimase omavahelise kohtumise oli maikuus Wembleyl Meistrite Liiga finaalis võitnud mäletatavasti Bayern 2:1.

Jürgen Kloppi juhendatava Dortmundi tavapärasest algkoosseisust olid puudu paremkaitsja Łukasz Piszczek, keda asendas Kevin Grosskreutz, ning suvel hangitud keskväljamootor Henrih Mhitarjan, kelle koha hõivas Nuri Sahin. Bayern pidi hakkama saama väravavahi Manuel Neueri ja vasakul äärel tegutseva Franck Ribery`ta. Väravas seisis Bayernil seega Tom Starke, algkoosseisu kuulusid mõnevõrra üllatuslikult Xherdan Shaqiri ning hiljuti hangitud Thiago Alcantara. Alles vahetusest pääses väljakule Bastian Schweinsteiger.

Kohtumise avavärav sündis juba 6. minutil, mil Marco Reus Dortmundi juhtima viis. Mitmetele mõlemapoolsetele väravavõimalustele vaatamata avapoolajal rohkem väravaid ei löödud.

Teisel poolajal - täpsemalt 10 minuti sees - löödi aga suisa neli väravat. Arjen Robben viigistas 54. minutil seisu, kuid kaks minutit hiljem saatis Daniel Van Buyten õnnetult palli omaväravasse ning Bayern oli taas jäänud tagaajaja rolli. Vaid minut hiljem viis Borussia juba 3:1 juhtima Ilkay Gündogan. 64. minutil tõi Bayerni tagasi mängu oma teise värava löönud Robben.

Dortmundile kindlustas 86. minutil võidu Reus, kes oli löönud ka kohtumise avavärava. Resultatiivse söödu andis viimasele väravale seejuures Dortmundi suvine ost, ründaja Pierre-Emerick Aubameyang.

Tegu oli Bayerni esimese kaotusega uue peatreeneri Pep Guardiola käe all.

Dortmundi Borussia - München Bayern 4-2 (1-0)
1-0 6. Marco Reus
1-1 54. Arjen Robben
2-1 56. Daniel Van Buyten (omavärav)
3-1 57. Ilkay Gündogan
3-2 64. Arjen Robben
4-2 86. Marco Reus