Eelmisel aastal Soome kõrgliigas enim väravaid löönud Väyrynen sõlmis Bundesliga tippklubiga kahe ja poole aasta pikkuse lepingu. Esialgu esindab 191-sentimeetrine mängumees Dortmundi duubelmeeskonda, mis mängib Saksamaa tugevuselt kolmandas liigas, edu korral võib ta pääseda aga Jürgen Kloppi juhendatavasse esindusmeeskonda.

Dortmund on Euroopa jalgpallis tuntud just oma suurepärasele mängijate leidmise ja arendamise oskusele. Hea näide on Shinji Kagawa, kes osteti 2010. aastal Jaapani esiliiga klubist 350 000 euro eest ning müüdi kaks aastat hiljem Manchester Unitedile 57 korda kallimalt ehk 20 miljoni eest.

"Ta on andekas mängija, keda ootab ees suur tulevik," sõnas Dortmundi duubli peatreener David Wagner klubi kodulehel. Mängija üleminekusummat ei avalikustatud.

Väyrynen lõi Soome liigas mullu 17 väravat. Lisaks koduliigale näitas Honka kasvandik head väravavaistu ka Soome kuni 21-aastaste koondises, kus ta on löönud 10 mänguga 5 väravat.

Tänu headele esitustele on Väyrynen ka Soome täiskasvanute koondise liige, kuigi väljakule pole noormees Mixu Paatelaineni võistkonnas veel pääsenud.

Tim Väyryneni paremad palad Honkas: