Külalised asusid juhtima juba 11. minutil, kui palli saatis Keylor Navase selja taha Luis Suarez. Poolajale mindi juba 2:0 eduseisul, kuna 39. minutil realiseeris Andres Iniesta söödu ära Neymar.

Enne esimese kolmveerandtunni lõppu oli Barcelonal hea võimalus värava eest ka 3:0 tabloole tuua, aga Real Madridi hoidis siis veel vee peal Marcelo, kes vastaste ürituse peaga vahetult enne väravajoont ära päästis.

Eduseisust hoolimata tuli Barcelona ka teisele poolajale vastu väravajanus ja 53. minutil tõi see ka tulemuse, kui Andres Iniesta kasti murdes kauni löögi ristnurka saatis.

Kuigi teisel pool väljakut oli mitu head võimalust ka Realil eesotsas Cristiano Ronaldoga, siis oli Barcelona väravavaht Claudio Bravo tasemel ja võõrsilmeeskonna kindel eduseis püsis.

Võrk sahises peagi hoopis teisel pool, kui Luis Suarez Navasega silmitsi olles külma närvi hoidis ja 74. minutil viimase kirstunaela Reali kirstu lõi. Kodutiimi õhtu muutus veelgi tumedamaks 85. minutil, kui Isco Neymari takistades tõsiselt hiljaks jäi ja tugeva löögi vastu Barcelona juhtmängija põlve saatis. Tasuks varajane dušš ja punane kaart.

Barcelona fännidele valmistas 4:0 võidu kõrval rõõmu ka fakt, et pärast vigastuspausi naasis täna murule Lionel Messi, kes 57. minutil platsile tuli ja üle 2 kuu taas mänguaega teenis.

12 mänguga nüüd 30 punkti kogunud Barcelona jätkab pärast tänast La Liga esikohal. Real on hetkel veel 24 silmaga teisel positsioonil, aga mängu vähem pidanud Atletico Madrid jääb neist vaid ühe punkti kaugusele.