Itaalia Serie B-s on sellest hooajast kasutusel roheline kaart, mis on ette nähtud mängijale, kes näitab üles erilist Fair Play vaimu. Kõige rohkem rohelisi kaarte saanud pallur võib hooaja lõpus arvestada auhinnaga.

Cristian #Galano del @VicenzaCalcio è stato il destinatario del primo Cartellino Verde: ecco perchè 😉 #SerieB #CalcioVero pic.twitter.com/orq9barJwq— Lega B (@Lega_B) October 4, 2016

Ajaloo esimeseks rohelise kaardi omanikuks sai Vicenza klubi ründaja Cristian Galano, kes tunnistas üles, et ükski vastasmeeskonna Virtus Entella kaitsjatest ei puutunud palli, kui tema otsajoone juures toimetas ning kohtuniku antud nurgalöök oli ekslik.

Serie B president Andrea Abodi tunnistab, et rohelised kaardid on rohkem sümboolse väärtusega, kuid see aitab Itaalia tugevuselt teisel liigal pärast kihlveoskandaale positiivses valguses paista.

"Tähtis on tunnustada mängijat, kes teeb midagi eeskujulikku. Jalgpall vajab positiivseid sõnumeid. See sport on tihti ümbritsetud vastuoludest, mis ajavad inimesed staadionitest eemale," lisas Serie B pressiesindaja Goal.com-i vahendusel.