Krasnodari Kuban 1:0 Saranski Mordovia

Mõlemad klubid alustasid eelmisel nädalavahetusel uut liigahooaega 1:2 kaotusega. Teise vooru kohtumises tõusis mängu kangelaseks vahetusest väljakule pääsenud rumeenlane George Bukur, kes 85. minutil legendaarse kaasmaalase Dan Petrescu juhendatava Kubani võiduvärava lõi. Kubani võit oli igati teenitud, sest kodumeeskonnal õnnestus sooritada pea poole rohkem pealelööke (Kubanil 20 - Mordovial 11), samuti oli pall suurema aja mängust nende halduses (Kubanil 57% - Mordovial 43%).

Peterburi Zenit 2:0 Moskva Dünamo

Peterburis läksid vastamisi kaks Vene tippmeeskonda. Zenit teenis teise võidu, Dünamo teise kaotuse. Mängu esimene värav sündis 10. minutil, kui Aleksaner Keržakov suurepäraselt end vabaks mängis ja palli ristnurka saatis. Ühtlasi oli see Vene koondise ründajale juba kolmas värav uuel hooajal. Kohtumise teise värava eest hoolitses Zeniidi vasakkaitsja Domenico Criscito, kes Igor Denisovi kavala söödu väravaks realiseeris. Pikalt Dünamo noortetreener olnud ja eelmisel aastal esmakordselt esindusmeeskonda juhendama asunud Sergei Silkin pole meeskonnaga esimestest mängudest punkte suutnud teenida, kuigi Zeniidi vastu mängiti kui võrdne-võrdsega, vaid olukordade realiseerimine jättis soovida.

Permi Amkar 3:1 Moskva CSKA

Vooru vaieldamatult suurim üllatus sündis Permis, kus eestlanegi kohaliku meeskonna võidumängus osaline oli. Amkari hooaeg oli alanud kindla kaotusega Zeniidile, seevastu CSKA võitis avamängus Rostovi. Seega mängu favoriidis polnud kahtlustki, aga Vene liigale omaselt suutis eeldatav nõrgem avaldada tugevat vastupanu soosikule. Mängu esimene värav sündis juba kuuendal minutil, kui Nikita Burmistrov Konstantin Vassiljevi suurepärase söödu peaga väravasse lõi. CSKA-l kulus viigivärava löömiseks vaid seitse minutit, värava autor Jaapani koondise poolkaitsja Keisuke Honda. Amkari sangariks tõusis Aleksei Rebko, kes esmalt 19. minutil kodumeeskonna juhtima viis ja 41. minutil ka lõppskoori viimistles. Huvitaval kombel räägib kohtumise statistika teist keelt kui tulemus. CSKA hoidis suure osa mängust palli, sooritas 14 pealelööki ja teenis lausa 21 nurgalööki. Kõik see aga ei maksnud midagi, sest Amkar lõi väravale viis pealelööki, millest kolm läksid ka sisse. Mitmete eskpertide sõnul perspektiivitul Amkaril ja tiitlipretendendil CSKA-l on peale teist vooru kolm punkti.

Moskva Lokomotiv 2:0 Samara Krõlja Sovetov

Slaven Bilić ja Lokomotiv võttis kodus kohtustusliku võidu. Groznõi Terekiga esimeses voorus viigistanud Krõlja Sovetov suutis värava puhta hoida 32 minutit, sest just siis mängis Lokomotiv ilusa söödumänguga palli Roman Pavljutšenkole, kes väravavahile mingit võimalust ei jätnud ja palli vasaku jalaga alla nurka saatis. Pikakasvuline Pavljutšenko mängis neli aastat (2008-2012) Inglise kõrgliigas Tottenhami meeskonnas. Ometi polnud tegu esimese endise Tottehami mängija väravaga Lokomotivi särgis, sest nädal varem oli liigahooaja esimeses mängus saanud tabamuse kirja horvaat Vedran Corluka (Tottenhamis samuti 2008-2012). Lokomotivi teise värava lõi üleeile Samarale Ecuadori ründaja Felipe Caicedo.

Kaasani Rubin 3:1 Vladikavkazi Alania

Nii Rubin kui Alania alustasid hooaega 1:2 kaotusega. Avavoorus Krasnodari paremust tunnistama pidanud Rubin enam teist korda end üllatada ei lasknud ja alistas kindlalt Alania, kelle treener on muideks Vladimir Gazzajev, Alania meeskonna presidendi ja endise CSKA peatreeneri Valeri Gazzajevi poeg. Küllaltki võrdse kohtumise kaks esimest väravat lõi Israeli koondislane Bibras Natcho. 80. minutil suutis brasiillane Danilo Neco mängu taas põnevust tuua ja vähendas vahe ühele väravale, aga kolmandal üleminutil lõi Rubini kolmanda värava Vladimir Djadjun.

Moskva Spartak 2:1 Nižni Novgorodi Volga

Eelmise hooaja meistrivõistluste teine Moskva Spartak jätkas teises voorus 2:1 võitude seeriat. Seekord alistus eelmise hooaja 14. meeskond Volga. Võõrsil mänginud Nižni Novgorodi meeskond läks küll Aleksei Sapogovi väravast 33. minutil juhtima, aga eestlastele EM-valikturniiri play-offist tuttav iirlane Aiden McGeady viigistas seisu 66. minutil ja esimesel lisaminutil õnnestus kodumeeskonnal ka võiduvärav lüüa, kui penaltil ei eksinud Dmitri Kombarov. Vaatamata näilisele võrdsusele oli mäng tegelikult täielikult Spartaki kontrolli alla. Spartak sooritas kohtumise jooksul 26 pealelööki, Volga vaid 4 ning kolm neljandikku kohtumisest oli pall Moskva meeskonna valduses.

Rostov 2:2 Mahhatškala Anži

Esimesest voorust oli Rostovil all kaotus, Anžil võit. Ka teises voorus tundus algul, et Anži liigub teise võidu suunas. Rasim Tagirbekovi 49. minuti värav viis kuulsatest mängumeestest kubiseva Anži juhtima. Kuid kodumeeskond suutis 75. minutil esmalt Dmitri Kirišenko väravast viigistada ja paar minutit enne kohtumise lõppu tšehh Jan Holenda tabamusest ka juhtima minna, aga dramaatilise mängu lõpetas oma teise värava löönud Tagirbekov, kes 95. minutil Anžile viigipunkti teenis. Eelmisel suvel Rostoviga liitunud ent nüüd uut klubi otsiv Dmitri Kruglov meeskonna koosseisu ei kuulunud.

Groznõi Terek 1:0 Krasnodar

Avavoorus Moskva Dünamot üllatanud Krasnodar võõrsil Tereki vastu väravat lüüa ei suutnud ja kaotas mängu. Tänu Oleg Ivanovi väravale kolm punkti teeninud Terek on peale kahte vooru neljandal tabelireal Anžiga.

Liigatabel (mängud, punktid)

1 Zenit 2 6
2 Lokomotiv 2 6
3 Spartak 2 6
4 Anži 2 4
5 Terek 2 4
6 Krasnodar 2 3
7 Rubin 2 3
8 Аmkar 2 3
9 Кuban 2 3
10 Volga 2 3
11 CSKA 2 3
12 Rostov 2 1
13 Кrõlja Sovetov 2 1
14 Мordovia 2 0
15 Аlania 2 0
16 Dünamo 2 0

Väravalööjad
3 väravat
Aleksandr Keržakov (Zenit)
Bibras Natho (Rubin)

2 väravat
Yura Movsisyan (Krasnodar)
Aleksei Rebko (Amkar)
Rasim Tagirbekov (Anži)