Tartu Tamme staadionile oli tibutavat vihma trotsides pallimängu vaatama tulnud 200 inimest, teatas JK Tammeka. Kohtumise algus ei ennustanud sugugi tormilist lõppu. Mõningase TVMK surve all kulgenud avapoolajal suutis oma võimaluse paremini realiseerida Tammeka — 27. minutil pääses väravaesises saginas löögile Ivan O`Konnel-Bronin ning Tammeka asus kohtumist juhtima. Pärast väravat oli mitmeid häid võimalusi mõlemal meeskonnal, ent väravavahid tegid suurepäraseid tõrjeid või ei õnnestunud pealelöögid. Poolaeg lõppes Tammeka juhtimisel 1:0.

Teine poolaeg algas kollase kaardiga Timo Tenistele. 61. minutil karistuslööki sooritama asudes palus Teniste kohtunikul müüri kaugemale liigutada. Kohtunik tõlgendas seda mängu venitamisena ning näitas Timo Tenistele teist korda kollast kaarti, mis tähendas mängust eemaldamist.

76. minutil läks värava ees saginaks, sest tsenderdust püüdma läinud Kert Kütt ebaõnnestus sooritusel ning tekkinud segaduses jäi murule lebama TVMK mängija. Väljakukohtuniku Sten Kaldma silmis vääris olukord punase kaardi näitamist Kütile ning Tammeka pidi jätkama üheksakesi. Mängu sekkunud Indrek Koser tõrjus oma esimese pealelöögi edukalt, ent 80. minutil pääses peaga löögile Nikolai Mašitšev ning Koser oli võimetu seda tõrjuma.

84. minutil sai karistusalas löögile Viktors Dobrecovs ning viis TVMK juhtima. Kaotusseisu jäänuna oli Tammekal veel hea võimalus seis viigistada, aga Ott Meeritsa pealelöök ebaõnnestus. Kohtumine lõppeski TVMK 2:1 võiduga.

Tammeka juhatuse esimees Priit Tiru sõnul mängisid kohtumise lõpptulemuses eelkõige rolli kaks eemaldamist. “Mäng oli meie käes ja võidetav, aga kaardid ja eemaldamised said selles kohtumises määravaks. Kohtuniku sekkumiseta ei oleks me seda mängu kindlasti kaotanud, vaid võtnud vähemalt viigipunktid, aga nüüd on tulemuseks null punkti,” sõnas Tiru. “Kahe mängija ärasaatmine annab endast kindlasti tunda järgmistes mängudes. Meie publik on alati olnud emotsionaalne ning tänagi tajuti ebaõiglus kiiresti ära.”

Tammeka kapten Siim Roops jagas nördimust kaotatud punktide üle. “Mängu algus oli ideaalne. Nad surusid veidi, aga me ootasime oma võimalust ja poisid mängisid hästi. Pärast juhtima asumist oli meil veel mitmeid võimalusi. Tagantjärgi võib öelda, et oleksime need ära löönud, oleks palju rahulikum olnud,” ütles Roops. “Kert Kütt tegi enne eemaldamist supermängu, tõi mitu kindlat väravat välja. Nüüd tulebki neli sellist mängu, mille me kindlasti võitma peame, mitmete võtmemängijate puudumine annab kindlasti tunda. Lisaks Kütile ja Tenistele ei saa kaasa mängida ka Markus Jürgenson, kes on kogunud kolm kollast kaarti.”

Kui meistrivõistluste lõpuni jääb üheksa vooru hoiab Tammeka Meistriliiga tabelis kuuendat kohta. Tartu Maagist ollakse maas viie punktiga ning omakorda kahe punktiga edestatakse Pärnu Vaprust. Meistriliiga liider on 71 punktiga FC Levadia.

Kolmapäeval, 30. augustil võõrustab Tammeka Eesti karikavõistluste 1/16-finaali kohtumises FC Levadia II võistkonda. Tamme staadionil algab kohtumine kell 18:00. Järgmine Meistriliiga mäng, selle hooaja 26., on pühapäeval, 10. septembril, mil Valga linnastaadionil kohtutakse FC Warriori meeskonnaga. Kohtumise avavile antakse kell 17:00.

Meistriliiga XXV vooru tulemused:
FC Levadia Tallinn — FC Warrior Valga 7:1 (2:1)
JK Vaprus Pärnu — JK Maag Tartu 1:4 (1:1)
FC Ajax Lasnamäe — FC Flora Tallinn 0:2 (0:1)
JK Tulevik Viljandi — JK Trans Narva 1:2 (0:1)
Tartu JK Tammeka — FC TVMK 1:2 (1:0)

Meistriliiga tabeliseis:
1. FC Levadia Tallinn 71 punkti
2. JK Trans Narva 55
3. FC Flora Tallinn 54
4. FC TVMK Tallinn 49
5. JK Maag Tartu 34
6. JK Tammeka Tartu 29
7. JK Vaprus Pärnu 27
8. FC Ajax Lasnamäe 16
9. JK Tulevik Viljandi 13
10. FC Warrior Valga 7