Inglismaa jalgpalliklubide Manchester Unitedi ja Tottenhami fännid sattusid eelmisel nädalal toimunud euromängudes vastavalt Roomas ja Sevillas korravalvuritega vastuollu. Mõlemal juhul oli UEFA kinnitusel politsei ettevalmistus mänguks puudulik.

UEFA kommunikatsioonidirektor William Gaillard sõnas: “Meie president Michel Platini on kutsunud liikmesriike üles võtma õppust brittidelt, kuidas fännidega käituda. Seal on viimasel 20.-25. aastal tehtud ära suur töö ja olukord on saareriigis meie jaoks märksa vähem murettekitav kui mujal Euroopas.”

Roomas pildusid Manchester Unitedi ja AS Roma fännid üksteist pudelite, rakettide ja muude esemetega, mille järel pidas kohalik politsei mõistlikuks minna inglaste tribüünile. Lõpptulemusena sattus politsei ülereageerimise tõttu 11 inglast haiglasse.

Rooma olümpiastaadionil juhtunu oli Gaillardi sõnul ilmekas näide, kuidas politsei ei või käituda. “Parim näide nende lollusest oli see, et korravalvurite hulgas polnud praktiliselt ühtegi inimest, kes oleks inglise keelt osanud. Ettevalmistused selle mängu ajal fännide ohjeldamiseks olid puudulikud,” teatas Gaillard.

Ka Old Traffordil toimunud korduskohtumise eel oli fännide vahel kokkupõrkeid, kuid politsei suutis olukorra kiiresti kontrolli alla võtta ning staadionil ja mängu järel enam intsidente ei toimunud.