TVMK ja Flora olid omavahel vastamisi ka 2002/2003. aasta karikavõistluste finaalis. Toona lõppes kohtumise normaal- ja lisaaeg 2:2 viigiga, TVMK sai penaltiseerias 4:3 võidu. Märkimisväärse faktina pole aga TVMK teel finaali seekord kahest meeskonna kasuks määratud penaltist suutnud kumbagi realiseerida.

“Karikafinaal on alati suursündmus, seda nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele,” ütles TVMK juhendaja Vjatðeslav Bulavin. “Vastastel on kõik põhitegijad terveks saanud ja meeskond mängib üha paremini. Meie jaoks tuleb väga raske heitlus, aga ka auhind on vastav.”

Meistriliigas on TVMK ja Flora sel aastal kohtunud ühe korra — 9. aprillil said Bulavini hoolealused 4:1 võidu.

“Eelmine mäng Floraga õnnestus meil hästi, kuid tulemus 4:1 ei vasta tegelikule jõudude vahekorrale,” arvas TVMK ründaja Viktors Dobrecovs. “Võidu nimel tuleb väga kõvasti pingutada,” lisas lätlane.

“Oleme õnnelikud, et saame karikavõistluste finaalis pingevabalt mängida - koorem on TVMK-l, sest nemad on pärjatud Eesti meistritiitliga,” rääkis FC Flora peatreener Pasi Rautiainen, kelle meeskond kindlustas finaalipääsuga koha UEFA karikasarjas. “Viimase mängu TVMK vastu kaotasime 1:4, seega on meie eesmärgiks panna vastased keerulisse olukorda, pakkudes põnevat ja pingelist finaali.”

Flora väravavaht Pavel Londak ennustab väga rasket mängu. “TVMK-l on tugev meeskond ja nad tahavad muidugi võita. Arvan, et tuleb kompromissitu mäng. Usun oma meeskonda ja loodan edu,” lausus Londak.

Pilet kolmapäevasele kohtumisele maksab täiskasvanutele 50 ning lastele ja pensionäridele 25 krooni.

Mängu peakohtunik on Eiko Saar, abikohtunikud Tiit Kivisild ja Rein Pajunurm ning neljas kohtunik Kristo Tohver. Mängukeelde kummalgi meeskonnal ei ole.

Jalgpallihuvilistel on võimalik osa võtta karikavõistluste SMS-ennustusmängust, mille auhinnaks on pääsmeid Eesti koondise EM-valikmängudele. Ennustusmängus osalemiseks tuleb saata SMS märgusõnaga Tulemus koos oma soosiku nimega (TULEMUS FLORA või TULEMUS TVMK) lühinumbrile 15300. Ühe SMSi hind on 10 krooni, ennustusmängus saavad osaleda kõikide Eesti mobiilsideoperaatorite kliendid. Mida rohkem SMSe saata, seda suurem on võiduvõimalus — ennustada saab kuni karikafinaali teise poolaja alguseni.