Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Fergusoni arvates pani Londoni Chelsea oma juhendaja Jose Mourinho liigse pinge alla.

Enne Mourinho lahkumist oli Chelsea juhtkond esitanud portugallasele nõudmise, et kuue aasta jooksul on vaja võita kaks UEFA Meistrite Liiga tiitlit, vahendab The Sun.

“See on lausa uskumatu, et Mourinhole pandi selline kohustus,” imestas Ferguson, kes on suurele vastasseisule vaatamata Mourinhoga kogu aeg hästi läbi saanud.

“Mourinho tõi liigasse uut värskust ja mulle meeldis temaga konkureerida,” lisas Ferguson.

Samal ajal arvas Manchester Unitedi teine treener Carlos Queiroz, et Mourinhole sai saatuslikuks tema üleolev suhtumine. “Vahest tekitas tema suhtumine, mille ta klubisse tõi, liigseid takistusi.”

Queiroz eeldab, et kuna Inglismaal on kõigi suurklubide peatreenerite tulevik turvaline, suundub Mourinho nüüd Hispaania liigasse.

Arsenali juhendaja Arsene Wengeri sõnul pole mingit kahtlust, et Mourinho on suurepärane treener. “Ta liitus Chelseaga, kui klubi oli teel üles. Neil oli juba ka enne hea meeskond, kuid ta tõi selle puuduva ja viis meeskonna meistriks,” sõnas Wenger.

Newcastle Unitedi juhendaja Sam Allardyce arvas, et Mourinho lahkumine on Inglismaa jalgpalliliigale suur kaotus. “Ma ei ole väga šokeeritud uudisest, et Mourinho lahkus, kuid ma usun, et see on jalgpallile suur kaotus”.

“Ta oli ehk liiga temperamentne, kuid mis siis sellest?” teatas Allardyce.

Tottenhamiga uut hooaega ebaõnnestunult alustanud ja surve alla sattunud Martin Jol ei olnud Mourinho kiitmisega samuti kitsi. “Ta on suur inimene ja suur mänedžer. Ta ise eeldas, et on “eriline treener” ja ma arvan, et tema puhul see nii oligi.”

“Mulle on alati meeldinud teda jälgida. Temas oli tugevat iseloomu ja nüüd teda kahjuks enam Chelsea treenerikohal ei ole. Loodan väga, et ta jääb Inglismaale,” lisas Jol.

Kuna Portugali peatreener Luiz Felipe Scolari on saanud Ivica Dragutinovici löömise eest 4-mängulise juhendamiskeelu, pakub Portugali meedia Mourinhot juba oma rahvuskoondise uueks peatreeneriks.