Ungarisse testimisele õnnestus Tenistel Tammeka kodulehe teatel saada tänu agendile ning JK Tammeka juhatuse esimehele, vahendab soccernet.ee

“Eks see pakkumine tuli ikka üllatusena, sest tavaliselt saavad välismaale testimisele ja mängima need mängijad, kes rahvusvahelisel areenil silma paistavad. Aga mulle anti võimalus ja otsustasin selle ära kasutada,” selgitas Teniste.

“Klubi on suur, neil on seal uus baas, palju inimesi, nii et Eesti mõistes on see ikka tippklubi. Kõik oli vinge,” rääkis kaitsja. “Tase seal üleloomulikult palju kõrgem pole, aga klubi on tugev.”

“Meile tehti seal erinevaid teste ja trennid olid ka,” kirjeldas Teniste Ungaris veedetud aega. “Ma arvan, et häbeneda pole mul küll midagi. Praegu on selline kahe hooajavaheline aeg, et alles alustatakse ettevalmistusega. Kui oleks võib-olla näiteks suvel saanud sinna testimisele, oleks võib-olla paremini läinud, aga noh, kes teab,” jätkas pallur.

“Hetkel on neil hooaeg poole peal, klubis toimuvad muudatused, kuus mängijat saadeti ära. Uus peatreener on serblane, kes räägib tõlgi abiga. Abitreener rääkis inglise keelt. Aga kõik olid väga sõbralikud ja nii me seal suhtlesime,” rääkis Teniste.

Kolmapäeval suundusid Ungarisse ka Györiga 3,5-aastased lepingud sõlminud Tarmo Kink ja Tihhon Šišov ning samuti viibib seal testimisel Flora pallur Jarmo Ahjupera.

“Jarmoga me olime samas toas ning Kinki ja Šišoviga samas hotellis. Jarmo jäi veel sinna, tuleb pühapäeval tagasi. Täna on neil vaba päev ja kui ma temaga eile rääkisin, siis ütles, et tal läks päris hästi,” selgitas tartlane.