2010. aasta MM-i valiksarja laupäeval Belgias 2:3 kaotusega alustanud Eesti koondis kohtub täna õhul Zenicas Bosnia ja Hertsegoviinaga, kes alistus avakohtumises Euroopa meistrile Hispaaniale võõrsil vaid 0:1.

“Bosnia on juba geograafiliselt meile eriti ebamugav vastane,” tõdes Eesti peatreener Tarmo Rüütli. “Lõunaslaavi meeskonnad on läbi aastate tuntud kiirete, tehniliste ja resultatiivsetena. Sealt kandist sirgub pidevalt andekaid pallureid, keda on laiali kõikjal Euroopas.”

Rüütli peab Bosnia meeskonna tugevuseks inspiratsiooni, ettearvamatuid käike ja sagedasi kohavahetusi ehk kiiret ja tehnilist jalgpalli.

Loodetakse kaitsele

“Võrreldes Belgiaga on Bosnia mäng meile raskemini loetav — see pole nii tavapärane. Peame lootma organiseeritud kaitsele, et nende kiiremad ja tehnilisemad mängijad kinni võtta. Samas võib bosnialasi just kaitse alt vedada, kui nad erakordse innuga rünnakule tormavad,” analüüsis peatreener.

Rüütli peab Bosniat üllatusvõimeliseks meeskonnaks, kes võib valikgrupi soosikutele Hispaaniale, Türgile ja Belgiale ebamugavaid hetki tekitada.

Bosnialaste juhendaja Miroslav Blaževic saab kasutada kõiki oma paremaid mängijaid peale Glasgow Rangersi kaitsja Saša Papaci, kes keeldus koondise esindamisest vastuolude tõttu riigi jalgpalliliiduga.

Kõik koondise nimekirja arvatud Bosnia pallurid teenivad leiba väljaspool kodumaad.