Rootsi kõrgliigas palliva Helsingborgs IF-i hingekirja kuuluv Neemelo ühineb tänasest Anjalankoski klubi treeningutega ja katsed kestavad 25. jaanuarini, tipnedes Soome liigakarika kohtumisega Espoo Honka vastu.

“Helsingborg lubas mul katsetele minna, aga ei tea veel, kuidas asjad siis edasi lähevad, kui MyPa peaks mind palgata soovima,” selgitas Neemelo, kelle leping rootslastega kestab aasta lõpuni.

“Arvatavasti püüab Helsingborg mind iga hinna eest müüa, et midagigi tagasi teenida, sest suvel, kuus kuud enne kehtiva lepingu lõppemist, võiksin juba ükskõik millise meeskonnaga uue kontrahi sõlmida,” lisas ründaja, välistades sisuliselt laenulepingu võimalikkuse MyPa-ga.

Läinud hooajal Helsingborgist Rootsi esiliigaklubisse GIF Sundsvall laenatud 25-aastane Neemelo loodab, et MyPa teatab talle oma otsusest kohe pärast prooviaja lõppu. “Kui MyPa ei peaks mind siiski soovima, jääks veel nädalajagu aega klubiotsingute jätkamiseks,” ütles pallur. “Paljudes liigades sulgub ju üleminekuteaken 31. jaanuari õhtul.”

Musta stsenaariumi korral peab Neemelo vähemalt kuni suvise üleminekuteakna avanemiseni karjääri jätkama Helsingborgis, kus ta tõenäoliselt platsile ei pääseks. “Siis tuleks pool aastat piirduda vaid treenimisega, mis oleks igale mängijale väga halb variant,” tõdes Neemelo.

Mullu Soome liigas viienda koha pälvinud Myllykosken Pallo-47 ehk lühendatult MyPa peatreener Janne Hyppönen meenutas klubi kodulehel, et Neemelo on neile tuttav juba 2005. aasta suvest, mil MyPa alistas UEFA karikasarja esimeses eelringis eestlase toonase tööandja FC TVMK kahe mängu kokkuvõttes 2:1 (kohtumised 1:1, 0:1).

“Mäletan, et andsin kodus Ingemar Teeverile väravasöödu ja teenisin võõrsil väga vaieldava punase kaardi,” ütles Neemelo.

Norra kõrgliigaklubi Bodø/Glimt, kes proovis eelmisel nädalal Eesti koondise ja FC Flora keskkaitsja Alo Bärengrubi oskusi, palus eestlasel ka selleks nädalaks katsetele jääda. Bärengrubi prooviaeg lõpeb pühapäeval kontrollmänguga Norra tugevuselt kolmanda liiga klubiga Mo.

Rahvusmeeskonna vasakkaitsja Urmas Rooba, kes lõpetas lepingu Taani esiliigaklubiga Vejle, tõdes, et mingit konkreetset mängupaika tal silmapiiril veel pole.