Rangers mängib eurosarja finaalis 36-aastase vaheaja järel — 1972. aastal krooniti nad Euroopa karikavõitjaks. Ženiit ei ole varem eurosarjades karikavõiduni jõudnud ja mängib finaalis esmakordselt.

“Meile on öeldud vastaste poolt, et Rangers mängib anti-jalgpalli ja meie vutt on kohutav,” teatas Šotimaa klubi peatreener Walter Smith. “Kui me aga nii viletsad oleme, kuidas siis meid pole suudetud võita.”

“Ma loodan, et nad räägivad sama juttu ka neljapäeva hommikul, kui oleme karikavõitjad,” lisas treener.

Zeniidi juhendaja Dick Advocaat sõnas mängu eel, et teda favoriidistaatus ei häiri. “Me oleme mänguks valmistunud olukorras, kus meid peetakse favoriidiks. Ja see meeldib meile, loodetavasti on selle arvamuse avaldajatel õigus.”

“Olen oma mängijatele öelnud, et nüüd on meie võimalus ajalugu teha,” lisas treener, kelle meeskond tõrjus poolfinaalis konkurentsist suurfavoriidiks peetud Müncheni Bayerni.

Kuigi Manchester City kodustaadion, kus finaal toimub, mahutab vaid ligi 48 000 pealtvaatajat, on Manchesteri sõitnud ligi 100 000 Šotimaa klubi fänni.

Meie televaataja saab vaadata mängu otseülekannet telekanalitelt Rossija (21.35) ja Sat.1 (21.15). Viasat Sport 2 näitab mängu kordusena keskööl ja homme kl 13.00.