Kell 14:00 Narva JK Trans — Viljandi JK Tulevik,
Narva Kalevi staadioni kunstmuruväljak

Mullu hõbeda teeninud JK Transi peatreener Valeri Bondarenko: “Hooaja esimene mäng on alati raske. Aga hooaeg on käima läinud ja meie eesmärgiks on mitte kaotada punkte ning näidata ilusat mängu.”

Narva klubi poolkaitsja Stanislav Kitto: “Meistrivõistluste esimesed mängud toimuvad alati erilistes tingimustes ja see mõjutab kohtumise kvaliteeti, aga peame mängima ja võitma.”

Eelmisel hooajal Meistriliigas 9. koha saanud Viljandi JK Tulevik ei tee selle aasta eel suuri plaane. “Tulevik soovib kõigile treeneritele ja võistkondadele ilusat hooaja algust,” märkis võistkonna peatreener Marko Lelov.

Külalismeeskonna ründaja Aleksander Saharov: “Eelseisev hooaja esimene mäng tuleb kindlasti pingeline ning närviline. Raskeks teeb mängu Narva koduväljaku seisukord. Loodame siiski, et teeme hooajale ilusa alguse.”

Peakohtunikuks on Margus Kotter ning abikohtunikeks Dmitri Vinogradov ja Eduard Rõžov. JK Tuleviku poolel jätab mängu vahele Mati Lember.

Kell 14:00 FC Kuressaare — Tallinna FC TVMK, Kuressaare kunstmuruväljak

“Pärast aastast vaheaega oleme taas paremate hulgas ja kohe on vastas meeskond, kelle eesmärk on meistritiitel,” tõdes mullu Esiliigas pallinud FC Kuressaare juhendaja Jan Važinski. “Favoriit on küll TVMK, kuid koduväljakul tahame oma toetajatele näidata head mängu ja anname endast parima. Eks see mäng näitab, kuidas meistrivõistlusteks valmis oleme.”

Saarlaste poolkaitsja Kuldar Kaljuste lisas: “Kohe alustuseks kõva mäng. Samas on see ka plussiks, sest vastased pole veel oma hoogu sisse saanud ja meil on seepärast võimalus üllatuseks.”

Mängu kohtunikeks on Aivar Israel, Neeme Neemlaid ja Marko Leevand.

Kell 14:00 Tartu JK Maag Tammeka — Pärnu JK Vaprus, Tartu Annelinna kunstmuruväljak

Uue Tartu ühendklubi peatreener Sergei Ratnikov märkis, et meeskond läheb kohtumist võitma. “See on kodumäng ja pärast kaotust Levadiale peame võitma. Oli küll vastik kaotus, aga pole midagi teha. Praegu on kõik korras, mehed saavad aru, et peame ennast kokku võtma. Meil on tagasi ka mängijad, kes Levadia vastu kaasa teha ei saanud. Ma loodan Kasimiri peale, tema on ikkagi meie kapten. Tal on suur töövõime ja just selline mootor oli meil Levadia vastu puudu,” selgitas Ratnikov.

“Ma ütlen välja, et kui me Pärnut ei võida, siis ei ole meil mingit asja kuhugi nelja hulka, Balti Liigasse, Euroopasse või kuhugi,” lausus Maag Tammeka poolkaitsja Siksten Kasimir. “Meil ei ole midagi teha, kui me ei suuda võita sellist võistkonda nagu Pärnu. Aga tuju iseenesest on meeskonnal okei.”

JK Vapruse peatreener Kalev Pajula: “Vaatamata sellele, et me pole nii kehvas seisus olnud mitu aastat — 7 põhimängijat rivist väljas -, läheme mängima positiivse tulemuse peale.”

Pärnakate poolkaitsja Aleksei Galkin: “Meistriliiga esimene mäng tuleb kindlasti väga raske, loodan, et kogu võistkond annab endast parima, sest kui kõik seda teevad, peaks tulema ka positiivne tulemus.”

Mängu peakohtunik on Sten Kaldma ning abikohtunikud Ülo Kikas ja Sten Klaasen. Mängukeelu all on JK Vapruse pallur Ranet Lepik.

Kell 14:00 Tallinna FC Levadia — Lasnamäe FC Ajax, Sportland Arena

Tiitlikaitsja FC Levadia treener Igor Prins: “Läheme mängule selge eesmärgiga kolm punkti tabelisse juurde lisada.” Kaitsja Marek Lemsalu: “Anname endast parima, et mäng võita ja seeläbi eelseisvaks Balti Liiga mänguks enesekindlust ja head tuju saada.”

FC Ajaxi president ja treener Boriss Dugan ütles, et meeskond loodab Eesti meistri vastu head mängu näidata. “Meil on täiesti uus kollektiiv, proovime Levadia vastu näidata mehist võitlust,” sõnas Ajaxi peatreener Ivan O´Konnel-Bronin.

Peakohtunikuks on Eiko Saar ning abikohtunikeks Rein Pajunurm ja Aivar Gutmann. FC Ajaxi poolel jätavad mängu vahele Aleksandr Kirpu ja Aleksandr Kovtun.

Kell 17:00 JK Tallinna Kalev — Tallinna FC Flora, Kalevi Keskstaadioni kunstmuruväljak

“Hakkabki siis lõpuks pihta,” lausus JK Tallinna Kalevi peatreener Aavo Sarap ning jätkas omapärase aruteluga: “Kalev on märtsis nagu kamp nekruteid tüüpilises Hollywoodi sõjafilmis. Lasnamäe kaagid, tuupur-nohikud, ilusad poisid, uudishimulikud nublud, hea isuga paksukesed, memmekad, oma viimast võimalust otsivad luuserid, wannabe’d, püüdlikult sõnakuulelikud töörügajad jt astuvad koolituslaagris bussist välja ja antakse märtsiks Meistriliiga kolme armutu seersandi koolitada. Pead paljaks, suurevõitu mundrid selga ja jääsegusesse mudasse roomama. Ei maksa aga unustada, mis julmast mahvist ja mõnitamistest ellujäävatest meestest lõpuks vormitakse. Usun minagi, et varsti ei kipu koolituslaagri järel lahingutandrile rivistuvate Kalevi kaardiväelaste vastu ka kõige ülekaalukamgi vastane hõlmad laiali rünnakule tormama.”

Tallinna Kalevi ründaja Tiit Tikenberg lisas: “Ega meil magada ei lasta, Floral on peamiselt noored ja väledad poisid. Füüsiline vorm on kah florakatel kindlasti väga hea ja jooksevad teised nagu segased. Eks tuleb kaitses istuda ja vaikselt oma võimalust oodata. Viimati kui karikasarjas kohtusime tegid nende pikad meile standardolukordades palju peavalu. Tuleb laupäeval tähelepanelikum olla.”

FC Flora peatreener Pasi Rautiainen: “Hooaeg on nüüd alanud. Kalev on Meistriliigas uustulnuk, seega võib arvata, et nad on esimestes mängudes eriti võiduhimulised ja väga hästi motiveeritud, kuid Meistriliiga hooaega loodame võiduga alustada ka meie.”

Ründaja Enver Jääger märkis, et Flora tahab hooaega paremini alustada kui eelmisel aastal. “Balti Liigas saadud kaotus tegi meeskonna näljasemaks, läheme kolme punkti võtma,” ütles Jääger.

Mängu kohtunikeks on Hannes Kaasik, Hannes Reinvald ja Tiit Kivisild. Koduvõistkonna poolel jätavad mängu vahele Vahur Kiis ja Pavel Apalinski.