Sarja suurfavoriit Bayern võtab kodusel Allianz Arenal vastu Venemaa meeskonna Peterburi Zeniidi. Saksamaa liigas vääramatult meistritiitli poole rühkiv Bayern jahib sel hooajal kolme karikat. Eelmisel nädalavahetusel saadi esimene neist kätte, kui koduses karikasarjas alistati Dortmund.

Venemaa valitsev vutimeister Zeniit on sel hooajal Euroopas mänginud hästi, kuid koduliigas ilmselgelt alla oma võimete. Dick Advocaati juhendatav Zeniit on Venemaa liigas saanud vaid ühe võidu esimesest kuuest mängust.

Hollandlane põhjendab oma ebaedu koduliigas Venemaa kohutavate staadionitega. “Venemaa staadionid on antud aastaajal kohutavas seisukorras. Ka jalgpalluritel on neil mängides raske olla sama motiveeritud kui Euroopa staadionitel.”

Teises tänases poolfinaalis on Šotimaal vastamisi kohalik Glasgow Rangers ja itaallaste Fiorentina. Siiani on eurosarjas šotlastele edu toonud eeskätt hea mäng kodustaadionil — eelmistes ringides ei suutnud Panathinaikos, Bremeni Werder ja Sporting Glasgows väravat lüüa.

Täna on aga Rangersil koguni 9 põhikoosseisu meest vigastuste või distsiplinaarkaristusega väljas, nende hulgas ka väravavaht Allan McGregor ja kapten Barry Ferguson.

Viimati 18 aastat tagasi eurosarja finaalis mänginud Fiorentina on sel hooajal edukalt esinenud ka koduliigas, kus hoitakse kõrget neljandat kohta.

Fiorentina peatreener Cesare Prandelli tahab eurosarjas Itaalia lippu kõrgel hoida. “Meil on au olla viimase Itaalia klubina Euroopa karikasarjas konkurentsis, kuid see lisab meile ka täiendava vastutuskoorma.”