Endise sõjaväe territooriumil asuvat jalgpalliväljakut on JK Tammeka esindusmeeskonna treeningutekohana reaalselt kasutanud juba alates käesoleva hooaja algusest, teatas JK Tammeka pressiteenistus.

Tammeka juhatuse esimees Priit Tiru sõnul on lahendus ajutine ning kestab senikaua kui linna hakkab seda piirkonda arendama. “Väljakul saavad treenida nii noored kui esindusvõistkond. Omalt poolt kohustume väljakut korras hoidma,” sõnas Tiru. “Klubi seisukohast on see hetkel parim lahendus.”

Tammeka esindusmeeskonna peatreener Sergei Ratnikov peab korralikku harjutusväljakut hädavajalikuks. “Kindlasti on vaja sellist väljakut, kus saavad trenni teha nii noored kui esindusmeeskond. Kasarmu tänava staadioniga on vaja teha palju tööd,” sõnas Ratnikov. “Tartus on küll mitmeid kunstmurukattega väljakuid, kus saab vajadusel harjutada, aga hetkel on see staadion Tammeka esindusmeeskonna peamiseks harjutusväljakuks.”

Tammeka on korrastanud ja renoveerinud seda staadionit alates 2005. aasta kevadest. Klubi on investeerinud renoveerimistöödesse ja inventari üle 100000 krooni.

Väljaku suurimaks probleemiks oleva liigniiskuse vastu on kaevatud väljaku ümber kraav. Sellega on väljaku olukorda tunduvalt paremaks muudetud. 2005. ja 2006. aastal tehti väljakule murukamara renoveerimine. Piiritletud on ka treeningkordade arvu ja läbiviimist väljakul: pidevalt muudetakse treeningute läbiviimise kohti vältimaks murukatte rikkumist.

Praegu kasutab väljakut treeninguteks ainult esindusmeeskond, kuivemate ilmadega ka mõningad noortegrupid. Vihmaste ilmadega on treeningud üle viidud Annelinna või Tamme staadioni kunstmuruväljakule.