Wigan läks City'le külla seisus, kus viimase seitsme visiidi jooksul ei olnud õnnestunud lüüa mitte ühtegi väravat. Nende mängude seas oli ka tänavune kohtumine liigakarikasarjas, mille City võitis 5-0. Kõik viitas sellele, et City saab mulluse finaali eest revantši, kuid külalised üllatasid supermänguga. 2-1 võit teeniti välja julge ja taktikaliselt läbimõeldud mänguplaaniga. Täpselt samamoodi peab City täna mängima ka Meistrite liigas FC Barcelona vastu.

City'l on edasipääsuks vaja kaheksandikfinaali korduskohtumises välja ronida 0-2 kaotusseisust. Tegu on vägagi keerulise ülesandega, kui võtame arvesse, et Barca on viimase nelja aasta jooksul kodus kaotanud vaid ühe euromängu, kuid sama utoopiline näis nädalavahetusel ka Wigani võit. City peab sarnaselt Wiganile raskes vastasseisus näitama iseloomu, mitte jääma lihtsalt õnne peale lootma. Tuleb mängida julgelt ja isegi heas mõttes ahnelt. Ei tohi omada mingisugust aukartust ega liigset respekti.

Barcelona näib olevat viimaste aastate suurimas madalseisus, mis peaks samuti City'le abiks olema. Nädalavahetusel Real Valladolidi vastu tulnud kaotus tähendab, et Kataloonia gigant on koduliigas nüüd viimasest kolmest mängust kaotanud kaks. Viimati juhtus selline asi 2009/10 hooaja viimastes voorudes, mil Barcal oli tiitel juba kotis. Loomulikult on sellega kaasnenud ka äge kriitikarahe ja suurklubina pole võimalik selle eest kuhugi varjuda.

Barca peatreener Gerardo Martino kinnitas tänasele mängule eelnenud pressikonverentsil klubi fännidele, et muretsemiseks ei peaks siiski põhjust olema. Samas kõlab mitmelt poolt rohkem kui eales varem arvamusi, et Barcelona on äkki nüüdseks lõplikult oma mängustiilist väsinud ning ees ootab allakäik. Usutavasti päris nii need asjad ei ole, aga tõsi on ka see, et 22-kordne Hispaania meister on tänavu varasemaltki väga kahvatuid esitusi näidanud.

City'l on täna šanss kui vastaste madalseis õnnestub ära kasutada. Meistrite liiga ajaloos on küll olnud vaid kaks meeskonda, kes väljakukkumisringis kodus saadud avamängu kaotusest tagasi tulnud (Ajax hooajal 1995/96, Inter 2010/11, mõlemad seisult 0-1), kuid City näitas selgelt oma potentsiaali kui alagrupiturniiril Müncheni Bayern võõrsil 3-2 alistati. Poleks meeskonna peatreener Manuel Pellegrini tolles kohtumises oma matemaatikaga veidi mööda pannud olnuks see võit ehk isegi suurem.

Vaata täna Viasat Sport Balticust, kas Man City'l õnnestub ajalugu teha või näitab hoopiski Barcelona taaskord võimu. Põnevusmängu otseülekanne algab kell 21:35.