Hetkel vigastust raviv Gündogan sõlmis Inglismaa klubiga nelja-aastase lepingu. Meest vaevab põlvevigastus, mis jätab ta ilmselt eemale tuleva hooaja esimestest mängudest. EM-finaalturniir on nagunii mehe kavast juba maas.

"Luban City fännidele, et annan ennast püüdlustel võita Inglismaa ja Meistrite liiga tiitlid maksimumi. Need on minu elus huvitavad ajad. Usun, et mu parimad aastad on alles ees ning me võime koos saavutada suuri asju. Ma ei jõua ära oodata, millal see peatükk mu elus algab," ütles Gündogan klubi pressiteate vahendusel.

25-aastane Türgi juurtega Gündogan alustas profikarjääri Bochumi klubis ning kandis enne 2011. aastal Dortmundiga liitumist ka Nürnbergi särki. Dortmundi eest on ta pidanud üle 150 kohtumise ning tulnud 2012. aastal Saksamaa meistriks ja karikavõitjaks.

Gündogani leping Dortmundiga oleks lõppenud järgmisel aastal, mistõttu oli vaja Dortmundil tal maha müüa, et ta varsti vabaagendina neilt minema ei jookseks. Lepingu pikendamise osas mängijaga kokkuleppele ei jõutud.