Tõele au andes tuleb tunnistada, et kohtumist dikteeris vähemalt pallivaldamise osas Bayern, kuid meeskonna peatreeneri Pep Guardiola tika-taka taktika ei tundu Bundesligas eriti efektiivne olevat.

33. minutil suutis Xherdan Shaqiri viia kohati varumeestega mänginud Bayerni juhtima, kuid oodatud teist väravat ei tulnud, hoolimata mitmest ohtlikust võimalusest. Kontrarünnakutele rõhunud Freiburg suutis aga 86. minutil viigistada Nicolas Höfleri väravast ning hoida enda puuri mängu lõpuminutitel puhtana.

Bayerni viik tähendab, et suure tõenäosusega kerkib uueks Bundesliga liidriks kas Dortmundi Borussia, Leverkuseni Bayer või Mainz, kes on kõik senini vaid võite tunnistanud. Hetkel juhib Bundesligat 10 punktiga siiski Bayern.

Viik ei olnud täna ainus pettumustvalmistav sündmus Bayernile: Saksa meedia sõnul ei saa Bayerni noor poolkaitsja Thiago Alcantara mängida vähemalt novembrikuuni, sest kardetud pahkluuvigastus osutus tõsisemaks, kui arvati. Alcantara sai vigastada liigakohtumises Nürnbergi meeskonna vastu. Lisaks Alcantara vigastusele lahkus 12 minutit enne kohtumise lõppu väljakult longates Bastian Schweinsteiger.