„Sloveenia kõrgliigast teadsin nii palju, et seal on kolm tugevamat klubi - Maribor, Olimpia ja
Domžale. Domžalet mäletasin euromängudest Flora vastu ja ka nende edasisi mänge Euroopas tol
aastal,“ märkis Käit Delfi Spordile, et päris tundmatus kohas ta vette ei hüpanud.

Eelnevatel aastatel Fulhami U23 tiimi ridades pallinud Käidil oli inglastega leping ka tulevaks hooajaks, kuid lõpuks jõuti omavahel kokkuleppele, et poolkaitsja liigub edasi uutele jahimaadele. Teatavasti oli Fulhamil õigus ühepoolselt kontrahti pikendada ja seda ka tehti. Nüüd õnnestus Käidil saada oma tahtmine ehk ta sai Inglismaalt lahkuda. „Selle poolega tegelesid klubid ja agent, ning asi lahenes hästi,“ ei saanud Käit täpsemalt selgitada, millistel tingimustel inglastega koostöö lõpetati.

Kuigi Käit on eelnevalt meeste konkurentsis vähe mänginud, siis võimalikke kosilasi oli mitmeid. Domžalega ootavad teda juba sel suvel ees ka mängud Euroopa liigas. „Oli ka teisi variante. Peamine oli ikka põhitiimi jalgpalli mängida võimalikult kõrgel tasemel. Domžale kasutab palju noormängijaid ja nende huvi oli väga konkreetne ning professionaalne. Tahtsingi siia tulla. Euromängud on kindlasti boonuseks,“ tõdes Käit.

Lõppenud hooajal tuli Kädil Fulhami U23 tiimis tegutseda ka ründajana. Selles rollis kasutati teda ka eelmisel suvel Fulhami põhitiimiga koos treenides. Sloveenis saab ta pallida aga enda jaoks kõige mugavamal kohal ehk keskväljal.

„Domžales nähakse mind keskpoolikuna sellises rollis, kus saan oma tugevusi kõige paremini
meeskonna heaks ära kasutada,“ avaldas ta.

Domžale on läbi aastate paistnud silma klubina, kus tegusid teevad noored mängumehed. Teatavasti on Sloveenia kõrgliiga Itaalia Serie A valvsa pilgu all ning Sloveeniast on aastate jooksul väga tihti just sinna suurde liigasse siirdutud. Kesk-Euroopa riigil ollakse ka Saksamaa Bundesliga teravdatud tähelepanu all.

Käidi sõnul sai Domžale valitud just ka tulevikule mõeldes. Samas väga pikki ja konkreetseid plaane ta praegu teha ei taha.

„Sloveenia liigat jälgitakse palju ja näiteks Domžalest tehakse iga aasta häid järgmisi samme, aga üldiselt ma praegu niimoodi ei mõtle ning keskendun Domžalele ja oma mängule,“ lisas Käit.
Mattias Käit on juba sõprusmängus Domžale särki kandnud.