Nimelt on Belgia politsei avastanud, et Arsenal on teinud 2001. aastal salajase 1 miljoni inglise naela suuruse ülekande Belgia jalgpalliklubile Beveren, teatab BBC Newsnight.

Arsenal, kes algselt eitas igasugust rahaeraldust, on nüüd tunnistanud, et nad andsid Belgia klubile laenu.

FIFA uurimine peab nüüd näitama, kas Arsenal on sellise rahaülekandega rikkunud mingeid FIFA reegleid ja kas tegemist ei ole huvide konfliktiga.

Beveren oli 2001. aastal väga raskes finantsolukorras ja salajase 1 miljoni naela suuruse ülekande ilmsikstulek tõi esile kahtlused rahapesus. Uurija Christian du Four sõnas Newsnight`ile: “Ilma nimeta kompanii tahtis investeerida 1 miljon naela ühte jalgpalliklubisse. See oli rohkem kui kummaline.”

Samal aastal, kui rahaeraldus tehti, asendati klubis enamus Belgia mängijaid Cote d’Ivoire`i ja Lääne-Aafrika tundmatute jalgpalluritega.

Arsenal on pidevalt mänginud Beveren`iga sõpruskohtumisi ja laenanud mängijaid, kuid oli kuni siiani igasugust rahaeralduse tegemist eitanud. Nüüd, kui ülekanne on ilmsiks tulnud, teatas Arsenali pressiesindaja: “Arsenal kinnitab, et pole kunagi omanud, ei otseselt ega kaudselt, ühtegi Bevereni klubi aktsiat ning pole kunagi mõjutanud Belgia klubi tegevjuhtkonda ega nende otsuseid.”

FIFA president Sepp Blatter sõnas BBC Radio Five Live`ile: “Laseme Arsenalil esitada oma raporti. Seni ei soovi ma kommentaare anda.”

Kui Arsenal tõesti mõjutas või juhtis salaja Bevereni klubi tegevust, kust osteti oma rivistusse ka Emmanuel Eboue, on see FIFA reeglitega vastuolus ja neid võib oodata väga ranged karistused, mis võivad viia ka klubi eemaldamiseni UEFA Meistrite Liigast.