UEFA reeglid keelavad meelega kollase kaardi teenimist ning seetõttu võib Ramost ja Alonsot ühe mängu asemel kahemänguline keeld oodata ehk mängumehed võivad eemale jääda ka poolfinaali avakohtumisest (kuhu Real ühe jalaga juba teel on).

Real on varasemalt juba sarnase teo eest karistada saanud. Täpsemalt 2010. aastal Amsterdami Ajaxi vastu ning siis olid peategelasteks samad mehed. Toona otsiti aga meelega punaseid kaarte ning meestele järgnesid korralikud rahalised karistused ja kahemängulised keelud.

Ramos ja Alonso teenisid Galatasaray vastu kollased kaardid kohtumise lõpuhetkedel, kui Real juhtis 3:0. Alonso sai kollase vea järel kohtunikuga vaidlemise, Ramos palli minema löömise eest.

Karim Benzema vastas ajakirjanikele kollaste kaartide kohta: "Meil läks kõik hästi!"

Reali peatreener Jose Mourinho meeste tegusid loomulikult ei kiitnud. "Nad on suurteks puudujääkideks järgmises kohtumises. Ramos ja Alonso saavad laupäeval Hispaania liigas mängida, kus nad tegelikult ei pidanud. Aga see teeb minu jaoks keeruliseks korduskohtumise. Kaartide tulekul purunes mu plaan teiseks kohtumiseks."