kell 18:45 JK Maag Tartu (5. koht Meistriliigas) — FC Kuressaare (4. koht Esiliigas), Tartu Annelinna kunstmuruväljak

JK Maagi treener Boriss Hrabrov ütles, et kuigi FC Kuressaare mängib Esiliigas, peab kohtumist väga tõsiselt võtma. „Kindlasti tuleb võitluslik mäng, sest Kuressaare mehed on Esiliiga tipus ja annavad endast kõik,” märkis tartlaste poolkaitsja Jaanus Sirel. „Mängime võidu peale, meil on suurepärane võimalus jõuda poolfinaali,” lisas ta.

„Karikamängud on erilised ja tegu on juba veerandfinaaliga,” tõdes saarlaste juhendaja Jan Važinski. „Maag kui kõrgliiga meeskond on loomulikult favoriit, aga meie eesmärk on samuti poolfinaali jõuda.”

FC Kuressaare poolkaitsja Kuldar Kaljuste ootab rasket mängu. „Maagil on kõik mehed tagasi, kes eelmisel aastal välja laenutati. Aga ikkagi on nendega parem mängida kui Levadia või TVMKga ja seepärast lootus püsib,” ütles ta.

Mängu peakohtunik on Eiko Saar ning abikohtunikud Sten Klaasen ja Maikel Mikson. Mängukeelde meeskondadel ei ole.

kell 18:45 JK Tallinna Kalev (6. koht Esiliigas) — FC Flora Tallinn (4. koht Meistriliigas), Kalevi Keskstaadioni kunstmuruväljak
„Märtsikuu gripilaine tegi paraja laastamise ja kahjuks ei ole me ise kolmapäevaks plaanitud vormis,” nentis JK Kalevi peatreener Aavo Sarap. „Oleme siiski Kalev ja kui ei saa serviti, siis peab kasvõi lapiti saama. Flora näitas Vapruse, Ajaxi ja Tuleviku vastu väga ilmekalt, mis meid kolmapäeval esimestest sekunditest alates ees ootab. Need kolm meeskonda, kellega ennast optimistlikult võrrelda sooviks, kaotasid oma süütuse juba esimese 10-20 minuti jooksul. Jääb vaid loota, et meie lauad on vähe paksemad.”

Kalevi kaitsja Margus Korju kinnitas, et kuigi Flora on profivõistkond ja Kalevi mängijad amatöörid, ei kavatse võistkond niisama alla anda.

„Olen näinud Kalevit kaks korda mängimas, seal meeskonnas on mõned endised Flora ja Levadia mängijad,” teadis FC Flora peatreener Pasi Rautiainen. „Usun, et Kalev on väga motiveeritud, karikavõistlustel on kõik võimalik. Kuid ka meie eesmärk on jõuda selles sarjas kaugemale. Nii nagu Meistriliigas nii ka karikasarjas võtame igat vastast tõsiselt, me ei lähe Kalevi staadionile mõeldes, et tegemist on lihtsa jalutuskäiguga. Loodan, et viik Narvas annab meile positiivse suuna ka järgmisteks mängudeks.”

Flora väravavaht Mihkel Aksalu lisas: „Kui tahame UEFA Cupi pääseda, siis peame kõik karikamängud võitma, alustades Kalevist.”

Peakohtunikuks on Margus Kotter, keda assisteerivad Jaanus Mutli ja Hannes Reinvald. Mängukeelde meeskondadel ei ole.

kell 18:45 FC Warrior Valga (10. koht Meistriliigas) — FC TVMK Tallinn (1. koht Meistriliigas), Sportland Arena
„Meil on hetkel igas liinis küllaltki palju probleeme. Üritame nendest vigadest õppida ning TVMKle tugevat vastupanu osutada,” lausus Meistriliigas kehva minekut näitava FC Warriori peatreener Ivo Lehtmets.

Warriori ründaja Kaupo Margusonov kinnitas, et meeskond annab endast parima. „Kui me 15-20 minutit vastu peame, siis võib tulla päris võitluslik mäng,” arvas ta.

„Kui tahame karikat saada, siis tuleb kõik mängud võita. Ja me tahame karikat saada. Ent lihtsaid vastaseid karikavõistlustel ei ole, piisab sellest, kui natuke lohakamalt suhtud, ja oledki väljas. Selliseid näiteid on küllaga,” arutles mängueelsel päeval 60-aastaseks saanud FC TVMK peatreener Vjatšeslav Bulavin.

TVMK poolkaitsja Gintas Širmelis lisas: „Tuleb vastastele oma mäng peale suruda ja võita.”

Mängu peakohtunik on Aivar Israel ning abikohtunikud Ülo Kikas ja Sergei Kuzmitšev. Mängukeelde meeskondadel ei ole.

kell 18:45 JK Trans Narva (3. koht Meistriliigas) — JK Dünamo Tallinn (10. koht Esiliigas), Narva Kalevi staadioni kunstmuruväljak
„Kuna kohtumise tulemusest sõltub, kas meeskond saab karikavõistlustel poolfinaali, siis loomulikult mängime võidule,” ütles JK Transi peatreener Valeri Bondarenko.

Transi kaitsja Dmitri Dobrovolski sõnul tahab meeskond oma „jalgpallihaigetele” ilusat ja tulemuslikku vutti pakkuda. „Teisalt sõltub resultaadist pääs järgmisesse ringi…,” mõtiskles Dobrovolski.

JK Dünamo peatreener Viktor Neštšeretnõi märkis, et Trans mängib karikasarjas hästi. „Seega noortel dünamolastel on, millest õppida,” lisas ta.

„Traumade tõttu on meil koosseisuga probleeme, kuid üritame võidelda võimalikult hästi,” lausus JK Dünamo pallur Urmas Sorga.

Mängu peakohtunikuks on Ain Karutoom ning abikohtunikeks Eduard Rõžov ja Dmitri Vinogradov. JK Transil on mängukeelu all Vladislav Ivanov.

Karikavõistluste ½-finaalide paaride loosimine toimub teisipäeval, 25. aprillil kell 12:00 Eesti Jalgpalli Liidus.