Schalkega 2013. aastani kehtiva lepingu sõlminud Stevens juhendas sama meeskonda ka aastatel 1996-2002, olles seejures kõige kauem Schalke tüüri juures püsinud treener. Tema käe all võitis Schalke 1997. aastal UEFA Cupi ning 2001. ja 2002. aastal Saksamaa karikavõistlused.

Märtsi lõpust saadik Schalke peatreenerina töötanud Rangnick lahkus eelmisel nädalal ametist, viidates läbipõlemisele. Meeskonna arsti sõnul polnud 53-aastasel juhendajal muud valikut, kui kohe erru minna, vastasel korral oleks mees varsti kokku varisenud.

Spekuleeriti ka Stevensi siirdumise üle Hamburger SV tüüri juurde, kuid kõnelused selle klubiga läksid pühapäeval vett vedama.

”Ma ei öelnud Hamburgile „Ei”, vaid nende sõnul on neil läbirääkimised pooleli veel mitme kandidaadiga. Leian, et mul oli õigus kuulata ka teiste klubide pakkumisi. Mul on hea meel selles klubis tagasi olla,” lausus Stevens.

Saatuse irooniana kohtub Stevens pühapäeval oma esimeses liigamängus just Hamburgiga, enne seda mängib Schalke neljapäeval Euroopa liigas Maccabi Haifaga.

Steven on varem juhendanud Saksamaal ka Berliini Herthat ja Kölni, Hollandis Andres Operi endist koduklubi Rodat ja PSV Eindhovenit. Tema viimane töökoht oli RB Salzburgis, kelle ta viis 2010. aastal Austria meistritiitlini.