Halternist pärit sakslane sattus uurimise alla mullu septembris. Tänavu 4. septembril avaldas Düsseldorfi kohus, et mehele on esitatud ka ametlikud süüdistused. Saksamaa meedia teatel leiti Metzelderi telefonist 297 erinevat faili, mis sisaldasid lastepornot. Süüdistuse kohaselt jagas sakslane 29 sarnase sisuga faili WhatsAppi vahendusel ka kolmele naisele.

"Juba on leitud minimaalsel määral asitõendeid, millest üheks peamiseks on kahtlusaluse ülestunnistus," seisis teates. Samas pole avalikustatud, missugusel määral Metzelder enda teod üles tunnistas.

Metzelderi advokaadid võitlesid selle nimel, et pressiteade kustutataks, sest seal oli nimeliselt mees välja toodud. Kohus lükkas aga apellatsiooni ümber.

Endine jalgpallur, kellel endal on 10-aastane tütar, on advokaatide vahendusel eitanud kõiki süüdistusi. Seni pole ta ise soovinud meediale juhtunu osas kommentaare anda.

Keskkaitsjana tegutsenud Metzelder jõudis karjääri jooksul esindada selliseid suurklubisid nagu Dortmundi Borussia, Madridi Real ja Schalke. Ta tuli korra Dortmundi ja Reali särgis vastavalt Saksamaa ja Hispaania jalgpallimeistriks.

Saksamaa koondisega teenis Metzelder 2002. aasta MM-il hõbeda ja neli aastat hiljem pronksi. 2008. aastal sai ta hõbemedali kaela Euroopa meistrivõistlustelt. Koondise eest pidas ta 47 mängu, mille jooksul jäi tal väravaarve avamata. Profikarjäärile tõmbas mees joone alla 2013. aastal.