Sa­mas oli 1:0 võidu tee­ni­nud Ees­til ka vei­di õnne, et lõpu­mi­nu­ti­tel ko­gu mees­kon­na­ga rünna­ku­le tor­ma­nud küla­li­sed viiv en­ne ees­rii­de lan­ge­mist ei vii­gis­ta­nud. Aga mui­du vää­ri­sid peat­ree­ner Tar­mo Rüütli hoo­lea­lu­sed see­kord piit­sa ase­mel kind­las­ti prää­ni­kut, sest hoo­li­ma­ta külmast il­mast ja vä­he­sest pub­li­ku­hul­gast põles mees­kond soo­vist mi­da­gi kor­da saa­ta.

„Mi­na jäin meie män­gu­ga ra­hu­le — kõik vä­he­malt taht­sid ja püüdsid see­kord nii na­gu os­ka­sid,” tõdes va­sak­kaits­ja­na te­gut­se­nud Rag­nar Kla­van. „Mui­du­gi ei tul­nud kõik täius­li­kult väl­ja — ka mi­nul, kui ava­poo­la­jal täies­ti va­balt pa­re­ma ja­la­ga pal­li kos­mo­ses­se lõin –, aga meie män­gus oli vä­he­malt kir­ge.”

Ees­ti­le ta­gas võidu 11. kor­da koon­di­se sär­gis pal­li­nud Vla­di­mir Vos­ko­bo­ni­ko­vi ta­ba­mus tei­se poo­la­ja al­gu­ses — vas­tas­te ka­ris­tu­sa­las­se spur­ti­nud ründa­ja sai 56. mi­nu­til kät­te Mar­tin Vun­gi an­tud pi­ka ja täp­se söö­du, män­gis üle kaks Mol­do­va kaits­jat ning lõi pal­li vä­ra­vas­se.

„Lõpuks tu­li see, mi­da olin kaua ooda­nud,” tõdes koondises vä­ra­vaar­ve ava­nud Vos­ko­boi­ni­kov. „Pa­ra­ku eri­li­si emot­sioo­ne ta­ba­mus ei te­ki­ta­nud, sest mus­talt män­gi­nud Mol­do­va kin­kis mei­le pal­ju võima­lu­si.”

Ku­na te­gu oli sõprus­koh­tu­mi­se­ga, võis eel­da­da, et Rüütli teeb ar­vu­kalt va­he­tu­si. Pa­ra­ku tu­li Ees­ti esi­mest va­he­tust oo­da­ta 81. mi­nu­ti­ni — sel­leks ajaks oli Rüütli kol­leeg, Mol­do­vat ju­hen­dav en­di­ne tippmän­gi­ja Igor Dob­ro­vols­ki tei­nud ju­ba viis va­hetust! Kuhu jäid vahetused?

Kla­va­ni sõnul hoi­dus Rüütli eks­pe­ri­men­tee­ri­mi­sest, ku­na koon­dis ei taht­nud ris­ki­da edu­sei­su käes­t and­mi­se­ga. „Jah­ti­si­me võitu, sest see oli koon­di­se sel­le aas­ta vii­ma­ne ko­dumäng A. Le Coq Are­nal ja tah­si­me siin vää­ri­kalt aas­ta lõpe­ta­da,” sel­gi­tas pal­lur, kes ei saa rah­vus­mees­kon­na tä­na­vu­ses vii­ma­ses amet­li­kus koh­tu­mi­ses Lee­du­ga (laup­äe­val Ku­res­saa­res — toim) ko­duk­lu­bi Al­me­lo He­rac­le­se soo­vil kaa­sa lüüa. Rüütli kin­ni­tas Kla­va­ni sõnu.

„Mul­le oli olu­li­ne aas­ta vii­ma­ne koh­tu­mi­ne A. Le Coq Are­nal võita. Need, kes see­kord plat­si­le ei saa­nud, är­gu mu­ret­se­gu — la­sen neil män­gi­da laup­äe­val Saa­re­maal,” sel­gi­tas peat­ree­ner. Rüütlit rõõmus­tas, et mees­kond hoi­dis pal­ju init­sia­tii­vi, män­gis hoog­salt ja suu­tis oma vä­ra­va puu­tu­ma­tu­na hoi­da. „Mol­do­val puu­dus sel­li­ne õnn, mi­da on vä­ra­va löö­mi­seks tar­vis,” ütles peat­ree­ner.