"Vähemalt ei kaotanud, lausa võitsime," lausus laupäeval Tallinna Levadialt lüüa saanud meeskonna juhendaja irooniliselt, kirjutab sport.err.ee

"Pall ei püsinud jalal. See ei ole kvaliteet, kui tehakse 3-4 söötu ja siis kaotatakse pall."

Siiski mainis ta veel, et kõik läheb edasi, nagu eelmine aasta. "Ei olnud Nõmme Kalju oma brasiillastega midagi hullu, ei olnud Narva Trans oma leedulastega midagi hullu."

Ilmaolude ja telemängu staatuse tõttu koduväljakueelise saanud Flora (algselt pidi mäng toimuma Ida-Virumaal) jäi Sportland Arenal juba kuuendal minutil kaotusseisu, kui penalti saatis väravavõrku Eduard Ratnikov.

Kodumeeskond päästis aga endale võidupunktid pool tundi hiljem viie minuti jooksul. Kõigepealt määras kohtunik Kristo Tohver ka Florale penalti, mille lõi väravasse Siksten Kasimir.

Siis näitasid rohevalged mängu ilusaimat kombinatsiooni, kui paremalt äärelt sööstis seinasöödu abil läbi Sergei Mošnikov, lükkas palli Vjatšeslav Zahovaikoni, kes mänguvahendi Transi puuriluku Modestas Stonyse selja taha toimetas.

"Seekord proovisime nii, et mängib kaua jaksab," kommenteeris Rüütli hiljuti pikaaegselt vigastuspausilt naasnud võiduvärava autorit.

"Ma ei kujuta ette, mis seal ründes Zahovaikota oleks. Talle ei ole võrdväärset."

Kaotusseisus Transi olukord muutus raskemaks 63. minutil, kui Stonys teenis väljaspool karistusala käega mängimise eest punase kaardi. Narvakate peatreener Sergei Ratnikov jäi olukorda kommenteerides kõhklevale seisukohale.

"Mulle helistasid inimesed ja ütlesid, et isegi televiisorist oli raske näha, kas oli käsi," lausus ta, aga lisas samas: "Usun oma väravavahti, ta ütles, et võttis käe ära."

Ratnikov pidas mängu võtmemomendiks avapoolajal Maksim Bazjukini luhtunud võimalust üks-üks olukorras, kui seis oli 1:0. See andis vastastele enesekindlust.

"Selge, et pärast kaotust Levadiale oli Floral motivatsioon suur. Millal enne on Flora kaotanud järjest kaks mängu?" küsis Ratnikov retooriliselt, kuid toonitas, et pealinnaklubil oli ka veidi enam õnne.

Narva Transi on selle hooaja eel peetud ehk tugevamaks, kui eales varem. "See mõjub halvasti, kui peas on meistritiitel käes," tunnistas Ratnikov favoriidistaatusega kaasneva koorma raskust ja soovis seda omade õlult veeretada: "Praegu pretendeerivad meistritiitlile kuus meeskonda. Vaadake, kuidas mängib Sillamäe Kalev!"