“Kui ma hakkan taas väravaid lööma, siis ei räägi enam keegi minu kehakaalust,” sõnas Ronaldo. “Inimesed kutsuvad mind ainult siis paksuks, kui minu asjad ei laabu. Kuid mul on ka ennem raskeid aegu olnud ja Saksamaal kavatsen ma paljude kriitikute suud kinni lüüa.”

Käesoleva hooaja alguses kommenteeris Ronaldo kesist vormi Prantsusmaa jalgpallilegend Michel Platini järgmiste sõnadega: “Ronaldol on liiga palju kilosid ja liiga palju aastaid.” Hiljem liitus Ronaldo kriitikute armeega ka brasiillane Pele.

Brasiilia peatreener Carlos Alberto Parreira aga ei kahelnud Ronaldot koondisse kutsumast. “See oleks minu jaoks üllatus ja suureks pettumuseks, kui Ronaldo ei mängiks MM-il hästi. Ta on endiselt maailma üks paremaid ründajaid.”

Brasiilia on MM-il ühes alagrupis (F) koos Horvaatia, Austraalia ja Jaapaniga.

Brasiilia MM-koondis:
Väravavahid: Dida (AC Milan), Julio Cesar (Inter Milan), Rogerio Ceni (Sao Paulo)

Kaitsjad: Cafu (AC Milan), Cicinho (Real Madrid), Lucio (Bayern München), Juan (Bayer Leverkusen), Roberto Carlos (Real Madrid), Gilberto (Hertha Berliin), Cris (Olympique Lyon), Luisao (Benfica)

Poolkaitsjad: Edmilson (Barcelona), Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Emerson (Juventus), Ze Roberto (Bayern München), Gilberto Silva (Arsenal), Kaka (AC Milan), Ricardinho (Corinthians)

Ründajad: Ronaldo (Real Madrid), Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Adriano (Inter Milan), Fred (Olympique Lyon).